Noaptea Cărților Deschise - ce se întâmplă și de ce ar trebui să mergi la cel mai mare schimb de cărți din București

Ana Tepșanu

Nonprincess
Share
11
Tweet
Noaptea cărților deschise

Iubești cărțile? Se întâmplă să-ți petreci ore întregi într-o librărie și să fii fericit cu asta? Uneori, o lectură captivantă te ține departe de viața socială? Daca da (dar și dacă nu), atunci te invit să mergi la Noaptea Cărților Deschise din București.

Evenimentul, ajuns deja la ediția cu numărul 5, își propune să organizeze cel mai mare schimb de cărți printr-o campanie dedicată lecturii.

În cazul în care ți s-au aprins deja beculețele și doar ideea te-a entuziasmat, atunci află că trebuie să fii prezent în Parcul Colțea din oraș, pe data de 23 aprilie, între orele 20:00 și 24:00.

Tot ce trebuie să faci este să oferi o carte din biblioteca ta și vei primi una nouă în schimb, de la editura Litera.

Noaptea Cărților Deschise

Cărțile oferite fac parte din cele mai bune colecții Litera: de ficțiune, non-ficțiune și cărți pentru copii: Blue Moon, Prima mea lectură, Cavalerii Pardaillan, Cele mai frumoase romane de dragoste, Agatha Christie, Lira, Carte pentru toți, Thriller, Romanul de dragoste, Biblioteca pentru toți copiii, Clasici Contemporani sau Clasici Moderni.

Scopul măreț al acestui proces este acela de a schimba destinul unor cărți și, implicit, al unor oameni. Cărțile donate și strânse în cadrul evenimentului vor fi donate către cinci biblioteci din zone defavorizate din țară - Dâmbovița, Olt, Vaslui, Sălaj și București.

Noaptea Cărților Deschise

Alte surprize:

Dacă mergi la eveniment, atunci poți participa și la tombola Noaptea Cărților Deschise, unde te așteaptă o groază de premii, însă partea cea mai tare este că Observatorului Astronomic "Amiral Vasile Urseanu" a făcut o invitație participanților.

În noaptea de 23 spre 24 aprilie, între 20:00 și 1:00 dimineață, poți merge să privești cerul și stelele prin telescopul Observatorului, la îndrumarea specialiștilor. Biletul de intrare îl reprezintă cartea însemnată cu logo-ul Noaptea Cărților Deschise.

Noaptea Cărților Deschise

Scurt istoric

Data de 23 aprilie nu este una oarecare, ci ziua în care se sărbătorește, la nivel mondial - Ziua Internațională a Cărții. În această zi, în anul 1616, au murit Miguel de Cervantes și William Shakespeare. În alți ani, dar la aceeași dată, au murit sau s-au născut scriitori celebri precum Maurice Druon, Vladimir Nabokov sau Josep Pla.

În 1995, Congresul General UNESCO a declarat 23 aprilie Ziua mondială a cărții și a drepturilor de autor, pentru a aduce astfel un tribut tuturor scriitorilor și, în același timp, pentru a-i încuraja pe toți, dar în special pe tineri, să (re)descopere plăcerea lecturii.

Noaptea Cărților Deschise

Ce zici, ne vedem sau nu în stradă pe 23 aprilie?

PS: Nu uita că săptămână asta are loc și Spotlight, Festivalul Internațional al Luminii, iar dacă vrei să citești într-un loc drăguț, atunci aruncă un ochi și pe lista noastră - 7 cărți mișto pe care le poți citi în 7 ceainării de poveste din București.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile