#NOIZZrecommends: 15 - 19 martie

Iris Pintiuță

Urban Culture
Share
Tweet
Bucharest at night

Se apropie un weekend plin - artă, teatru, muzică și… târguri de fructe de mare, avem de toate în București săptămâna asta.

Joi este zi de raising awareness: vorbim despre violența domestică, ascultăm femei cum citesc din propriile opere și mai apoi mergem la Expirat, să vedem în premiera noul film experimental/ videoclip A-C Leonte.

Vineri avem de toate - fotografie, dezbateri despre Coaliția pentru familie, concert,The Underground Youth și silent disco.

Sâmbătă sărbătorim Dada, mergem prin Lokal și Control.

Duminică e chilleanu’, și ce-i mai bun într-o mahmură zi de duminică decât o piesă de teatru.

Hai și tu!

15-19 Martie:

Raci și fructe de mare în Piața Amzei

Unde? Piața Amzei.

De ce? Ca să mănânci raci, creveți, pui de baltă, rechin, pește spadă, calamari, caracatiță și alte ființe pescuite din adâncuri, pe stilul street food. Yum. More info aici.

16 Martie:

Fără frică despre violența domestică

Unde? Rezidența Scena9, la ora 17:00.

De ce? Pentru că discutăm una dintre cele mai mari și ascunse probleme din societetatea românească și anume violența domestică. Avem proiecții de film, discuții cu specialiști și o atmosferă deschisă. More info aici.

Femeia la carte

Unde? Cafeneaua librăriei Cărturești Verona, la ora 19:00.

De ce? Pentru că se promovează literatura scrisă de femei și pentrru că citesc unele din cele mai mișto scriitoare în viață. Bianca Burța-Cernat prezintă și vor citi: Elena Vladareanu, Angela Marinescu, Nora Iuga, Simona Popescu, Simona Sora, Bianca Burța-Cernat și Gabriela Adamesteanu. More info aici.

A-C Leonte - lansare videoclip

Unde? Expirat, după 21:00.

De ce? Pentru că e mai mult film experimental decât videoclip. În rest, îi lăsăm pe ei să explice: “Realizat în întregime fără efecte digitale, prin folosirea mai degrabă a minții și a studiului luminii, pentru a revela ceea ce se află dincolo de aparențele lumii, orice vizionare a videoclipului demonstrează că a meritat așteptarea..." More info aici.

17 Martie:

Coaliția fricii | Dezbatere

Unde? Rezidența Scena9, la ora 17:00.

De ce? Nici nu știu de unde să încep. Consecințele Coaliției pentru familie pot fi fatale pentru comunitatea LGBT. De aceea, în cadrul festivalului One World Romania, vorbim despre ce înseamnă de fapt această coaliție, de unde a pornit și cum poate afecta cuplurile de același sex. More info aici.

Finisaj expoziție Light Falls / Dragoș Bădiță

Unde? Anca Poterasu Gallery, după 19:00.

De ce? Vinuț, fotografie, joc de lumină, orbire. Uite cum descrie expozitia curatorul Cristina Stoenescu:

Retina este arsă infinitezimal de lumină. Orice act de a vedea este totodată și orbire.

Lucrările lui Dragoș Bădiță creează o cosmologie proprie, atât spirituală cât și profană, o căutare care nu mai ține nici de domeniul științific, nici de cel sacru, ci de o alternativă a filosofiei naturale. O căutare artistică ce nu își propune supra-scrierea istoriei, ci redefinirea mirării ca acțiune principală a descoperirii. More info aici.

The Underground Youth Live

Unde? Control, de la 20:00.

De ce? Go listen to their music și o să înțelegi. O trupă indie, care “readuce psych rock-ul la frumuseţea brută şi sensibilă a esteticii minimaliste. Această abordare back to basics este şi astăzi una din cele mai bune variante de manifestare a muzicii alternative. Sound-ul hypnotic izvorât parcă direct din psihedelia The Velvet Underground este încărcat de nostalgie shoegaze cu ecouri goth, ceea ce face ca experienţa ascultării să fie chiar filmică.” More info aici.

Shhhh - silent party HomeMatasari

Unde? Home Matasari, de la 22:00.

De ce? Dacă n-ai fost niciodată la un silent disco, să vezi cât de turbați par toți prietenii tăi când dansează cu căștile pe cap, acum e momentul. More info aici.

HAOS w. Akufen, Bruno Pronsato, Praslea, Cap

Unde? The Ark Bucuresti, până dimineața.

De ce? Pentru că îți place sunetul underground și ai chef să dansezi ore în șir, ajutat sau nu de substanțe. More info aici.

18 Martie:

★ L`Om Dada ★

Unde? TNB, la ora 20:00.

De ce? Puțin subiectiv, recunosc, însă orice legat de Tristan Tzara ar trebui văzut, mai ales că tocmai ce s-au împlinit 100 de ani de la nașterea dadaismului. Pentru fanii Dada, acest spectacol este un omagiu care nu trebuie ratat. More info aici.

Dănțuială și antren #16 // Mircea // Cristina

Unde? Lokal, dupa 22:00.

De ce? Well, Mircea și Cristina se întorc cu blend-ul lor specific de funk, house și voie bună. Dacă ai chef de dans, you know where to go. More info aici.

Blondage Live

Unde? Control, la 21:00.

De ce? Pentru că e party-ul ăla cu sound nordic pe care îl aștepți de ceva timp. Should be really good. More info aici.

19 Martie:

Cine a omorât-o pe Szomna Grancsa?

Unde? Macaz , de la 19:30.

De ce? Dacă n-ai apucat să vezi piesa, trebuie. Vorbește despre  povestea unei fete rome de 17 ani din Harghita, găsită spânzurată în şura familiei. Piesa nu descifrează misterul, doar te face să-ți pui și mai multe întrebări despre acest caz, cât și despre contextul în care a avut loc. More info aici.

„The Sunset Limited” de Cormac McCarthy

Unde? Unteatru, la ora 16:00.

De ce? Cormac McCarthy este unul dintre cei mai faimoși scriitori în viață, iar „The Sunset Limited” este o piesă celebră, considerată a fi un omagiu adus morții. Alb/negru, religios/ateu, upper class/working class, toată lumea suferă. Pentru un lazy Sunday afternoon, treci pe la Unteatru. More info aici.

Have fun!

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile