Piesa "P.A.R.T.Y." se lansează la Point și ai toate motivele să mergi să o vezi

Ana Tepșanu

Nonprincess
Share
53
Tweet
PARTY

Nu ți-e dor de o piesă mișto de teatru? Dacă ai răspuns cu da la întrebarea asta, atunci lasă-mă să-ți povestesc despre "P.A.R.T.Y.", piesa care deschide stagiunea 2017 la POINT - Cultural Hub.

Spectacolul aparține lui Tom Basden și se joacă la noi în regia Ancăi Maria Colteanu. Este o comedie tip sitcom, despre niște minți înguste luându-se la trântă cu probleme mult prea mari pentru a le înțelege cu adevărat.

P.A.R.T.Y.

Practic, "P.A.R.T.Y." propune o radiografie a societăţii de "alternative facts" şi "fake news" în care ne învârtim.

Într-o ţară în care toţi doar vorbesc despre schimbare, un grup de tineri "idealişti" iau atitudine şi hotărăsc să înfiinţeze un nou partid politic, pentru a salva lumea. Care este motivul lor, care sunt subiectele de discuţie şi cum se iau deciziile, sunt sursa unui umor enervant de haios.

Pare a fi un show mănușă pentru generația noastră, așa că dacă te tentează ideea, nu rata spectacolele programate pe 1 și 2 septembrie, începând cu ora 20:00.

P.A.R.T.Y.

Psssst, dacă ești curios ce s-a zis și la nivel internațional despre acest spectacol, atunci uite ce au scris cei de la The Telegraph:

"Party, spectacolul lui Tom Basden, este o satiră comico-usturătoare la adresa tinerei societăţi de azi, bine-intenţionată, dar lipsită de noţiuni de profunzime.

În plus, vorbeşte despre modul în care se face politică azi, mult branding, brainstorming pentru PR, buzz-words şi foarte puţin interes faţă de misiunea lor, ce vor să rezolve efectiv, ce îi mână în lupta politică.

Jared, Mel, Jones, Pheobe se aruncă în subiecte mari, cum ar fi monopolul Chinei, musulmanii, încălzirea globală, fair-trade-ul, traficul de carne vie, împotriva cărora sunt, dar nu au cunoştinţele necesare să îşi susţină argumentele sau să găsească soluţii fezabile".

P.A.R.T.Y.

Distribuția:

Radu Micu / Emilian Mârnea (Jared),

Andrei Morariu (Jones),

Ilinca Hărnuţ (Mel),

Simona Cuciurianu (Pheobe),

Rareş Andrici (Duncan)

Traducerea: Deea Avram, Ilinca Hărnuţ, Simona Cuciurianu.

Scenografia: Bogdan Costea

Asist. scenografie: Ana Ivan

Video design: Matei Mihai Visuals & Cristina Zainea

Make-up: Mihaela Vasiloi

Sound design: Ovidiu Savu

Regia: Anca Maria Colteanu

Despre autor: Tom Basden este actor şi dramaturg britanic. A fost nominalizat de două ori la Premiile BAFTA, a câştigat premiul Fringe First şi Premiul de comedie la Edinburgh.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile