Vino în Grădina Interioară a Școlii Centrale să vezi cum se deschid cerurile de Sânziene

Ana Tepșanu

Nonprincess
Share
38
Tweet
Se deschid cerurile de Sânziene Foto: Alberto Groșescu / arcen.info

Ce-ar fi dacă anul ăsta ai serba Sânzienele și ai petrece o seară ușor mistică în Grădina Interioară a Școlii Centrale din București?

Dacă te simți poetic sau ai chef să-ți încarci sufletul cu muzică și texte de ținut minte, atunci hai vineri, 23 iunie, în Ajun de Sânziene, pentru un eveniment dedicat sărbătorii din "miezul verii" care marchează ziua "când se înjumătățește anul și când Soarele joacă pe cer".

"Se deschid cerurile de Sânziene" este un eveniment aflat la prima ediție, organizat de ARCEN, care va aduce în prim plan tema iubirii, cu semnificațiile și ritualurile de Sânziene legate de aceasta. Cool, huh?

Se deschid cerurile de Sânziene

"De Sânziene s-a logodit Soarele cu Luna", după cum spun tradițiile, o zi în care dorul după sufletul pereche se accentuează și fiecare îl caută, îl visează sau chiar îl întâlnește.

Tema va fi ilustrată prin fragmente din "Nuntă în cer" de Mircea Eliade și "Adam și Eva" de Liviu Rebreanu care vor fi citite în Grădina Interioară a Școlii Centrale.

Printre lecturi și muzică vei fi implicat în discuții despre timpul sărbătorii și despre semnificația reluării praznicului an de an, despre cer și iubire, soare, cununi și colaci.

Aproape de miezul nopții vor fi citite scrisori de dor ticluite de scriitori contemporani, despre iubiri neîmplinite sau ce se pot împlini doar dincolo de lumea aceasta.

Se deschid cerurile de Sânziene Foto: Alberto Groșescu / arcen.info

Seara va cuprinde și dans în jurul frasinului plantat în 1891, cântece la fluier și reinterpretări ale cântărilor populare, se vor împleti cununi de Sânziene și vor fi aruncate peste casă.

Totul se va încheia la miezul nopții când se spune că "se deschid cerurile pentru cei care știu să vadă asta".

Intrarea este liberă și se face în limita locurilor disponibile, fără rezervare în prealabil, așa că dacă ți-a plăcut ce ai citit, atunci hai să ne vedem acolo, nu?

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile