Unde să mergi și unde să te distrezi dacă rămâi de 1 Mai în București

Ana Tepșanu

Nonprincess
Share
24
Tweet
1 Mai la oras

Se apropie minivacanța de 1 Mai și dacă ai zis deja "pas" prietenilor care te roagă să mergi cu ei la mare, la munte sau într-un city break, și ai decis să rămâi în București, atunci te invit să arunci un ochi pe lista de mai jos.

Am adunat pentru tine câteva activități și petreceri la care poți merge de 1 Mai sau în weekend-ul dinainte, așa că poți alege ce-ți încălzește inima și să te bucuri de aceste zile de relaxare și no stress.

Tradiționale cu de toate pentru toți

Eat what makes you happy

Târg Tradițional în Parcul Național - Festivalul Micului cel Mare

Un mic și o bere rece într-o zi călduroasă te pot unge pe suflet, iar dacă ești fan, atunci dă o fugă până în Parcul Național de pe Bulevardul Basarabia. Vei găsi mititei tradiționali, din pește sau curcan, pregătiți cu spor de dimineața și până seara.

Producători și meșteri populari vor fi prezenți la eveniment, așa că pe lângă mici poți alege să mănânci bulz tradițional, frigărui sau fripturi. Nu vor lipsi nici obiectele de artizanat, nici dulciurile pregătite în casă (turtă dulce, siropuri, dulcețuri sau înghețată).

PS: festivalul începe de pe 27 aprilie.

Fun in the city

Festival Tradițional de 1 Mai în IOR

Tot la capitolul "mâncărică și băuturică" se încadrează și acest eveniment care începe de pe 28 aprilie. În zona Biserica Maramureșeană din parcul Alexandru Ioan Cuza, vei găsi 60 de corturi încadrate de două terase de alimentație publică, unde se vor pregăti produse culinare din diferite zone ale țării.

Te așteaptă un adevărat ospăț, iar pe mine m-a luat pofta doar cât am scris rândurile astea. Spre exemplu, pe lângă toate tipurile și felurile de carne, vei mai găsi aici diferite tipuri de pește, mâncare la ceaun, sarmale "ca la mama acasă", brânzeturi și mezeluri din Mărginimea Sibiului, cozonaci de Bucovina, plăcintă întinsă de Turnu, "poale-n brâu" din Bucovina, clătite uriașe din Timișoara sau plăcinte boierești și sârbești.

Lista continuă cu clătite la tigaie din Brașov, produse tătărești din Dobrogea, magiun de Topoloveni, gogoși de Câmpulung Muscel, covrigi de Buzău, vin de Vrancea, ceaiuri, siropuri sau prăjituri de casa.

Dacă totul arată așa cum sună, atunci în mod cert merită să mergem pe aici. Sper doar să nu fie mega extra aglomerat și să ne piară orice urmă de poftă.

O zi în oraș

Platoul Piața Amzei

Dacă ajungi prin Piața Amzei, treci și pe la acest târg comercial care-și dorește să fie o platformă unde arta contemporană să-și dea întâlnire cu arta tradițională.

Povestea acestui târg este una interesantă, deoarece în spatele lui se află Silvia Nanu, un inginer textilist din Brăila. La doar 25 de ani, Silvia a pornit o afacere cu o firmă de confecții, unde avea peste 100 de angajați.

A dat faliment, a pierdut foarte multe, inclusiv casa ei și pe cea a părinților, și la 45 de ani a fost nevoită s-o ia de la capăt. După ce a făcut mai multe cursuri, Silvia s-a apucat de făcut prăjituri și a fost prezentă cu ele la Târgurile de la Muzeul Țăranului Român, unde i-a fost bine 3 ani, dar apoi și drumul ăsta s-a încheiat pentru ea.

În septembrie 2016 a dat startul la "Platoul Piața Amzei", unde găsești de toate, de la fructe și legume, la gemuri, dulcețuri și plăcinte, pâine coaptă pe loc, miere, torturi și prăjituri sau cosmetice bio. Un mix&match nebun la care merită să dai o fugă, mai ales dacă ești prin zonă.

Zero Mai

Chilleanu' total

Zero Mai 2017 la Verde Stop Arena

Încă de pe 29 aprilie, Verde Stop Arena își deschide porțile și te așteaptă cu good vibes. Poți să te descalți și să stai cu picioarele în iarba verde, să te relaxezi și să nu te gândești nici măcar o clipă la chestii negative sau stresante.

Pe 1 mai, fundalul sonor este asigurat de Electric Brother DJ Set, iar până atunci te poți răsfăța cu bere craft de calitate și mâncare artizanală de la Beauty Food.

Orange Wheat Ale

Aici nu e vorba despre mici și bere de duzină! Vei bea Ground Zero Beer (avem și un interviu mișto cu băieții care o produc) - #EasyRider, #MorningGlory, #ImperialFuck, #OWA - Orange Wheat Ale - și vei putea alege să mănânci:

Tramezzini cu cea mai bună salată de ton

The Reuben Sandwich

Beef Bourguignon făcut la ceaun

Ratatouille la ceaun (vegetarian)

Paella cu pui și chorizo

Kofta cu sos de iaurt și tahină la grătar

Pulpe de pui în baiț de muștar și bere la grătar

Desert Surpriză - înghețată?!

Hai că sună bine, nu zici? PS: bicicliștii, cățeii și părinții sunt bineveniți!

1 Mai cu MICI pentru cei care nu pleacă la MARE

Modelierul invită pe toți cei care nu pleacă din oraș de 1 mai la un grătar și o porție cinstită de little ones, pe terasă. Distracția începe de la prânz și ține până seara târziu. Evident, muzica bună nu va lipsi din ecuație și nici atmosfera relaxată, de vacanță.

1 mai la Mode

Petre-petre-petreceri numa'una-ș'una

Dăm Jam cu Lăutari la MACAZ

Da, ce-i drept, e pe 29 aprilie, însă ce să facem dacă atunci serbează acest loc liber și cultural un an? Shot-urile sunt din partea casei, dai însă 15 lei pentru artiști, muzica nu te va ține locului, atmosfera e veselă, oamenii relaxați, iar discuțiile interesante. Ce să mai, e de venit și cu asta basta.

Dăm Jam cu Lăutari

Romansoff/Eirwud Mudwasser/Borac/Nipple’s Delight/Expirat

La Expirat, petrecerea are startul pe 28 aprilie, pe terasă, începând cu ora 19:00 și până târziuuuu în noapte. Pe 30 aprilie, ești așteptat la Nipple's Delight, unde muzica este specială pentru a te face mai chill și happy. Petrecerea nebună se dă la Expiratul din Vamă #sestieeee.

La Expirat

Dirty Disco w. Eugen Radescu & Adina la Control

La Control, în Sala Berlin, se lasă cu dans nebun, iar lucrurile o vor lua razna și spiritele se vor încinge, după 12 noaptea, atunci când e oficial 1 Mai. Ia-ți pantofii ăia comozi și hai la dans în ritmuri de Italo♪ Disco ♪ Pop ♪ New-Wave♪ Nasty, Guilty Pleasures♪. Pam pam.

Disco nebun la Ctrl

Yakasha Festival 2017

Festivalu' de muzică balcanică din Parcul Izvor începe pe 28 aprilie și te așteaptă să-i treci pragul - aici ți-am povestit mai multe despre de ce NU trebuie să-l ratezi. Oh!

Yakasha Festival

After 1 Mai - Ceva mai artsy

Cinema Elvira Popescu găzduiește documentarul "Dincolo de zona de confort: Marina Abramović în Brazilia” / “The Space in Between: Marina Abramović and Brazil".

Avanpremiera este pe 29 aprilie, începând cu ora 17:00, însă proiecția de pe 2 mai, de la 20:30, te invită la o dezbatere cu Ileana Bîrsan (critic de film) și Cosmin Manolescu (coregraf, performer).

Dincolo de zona de confort

Despre film:

Marina Abramović a călătorit des în Brazilia încă de la finalul anilor 1980, unde a studiat formațiuni geologice și cristale, o sursă de inspirație în activitatea sa de artist.

În acest film, merge și mai departe: vizitează locuri încărcate spiritual, ia parte la ritualuri sacre, adesea tulburătoare, care-i vor alimenta procesul creativ.

Paralel cu această călătorie, căutarea punctului de întâlnire dintre spiritualitate şi artă va duce la o altă călătorie, una personală, o introspecție, prin experiența durerii și a amintirii.

Oh!

PS: Un postcard pentru cei care vor de fapt la mare, dar n-au cum să ajungă, așa că au rămas în București.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile