Fără frică - spotul care marchează începutul campaniei pentru drepturile LGBTQ din Republica Moldova

Gruia Dragomir

Story Finder
Share
Tweet
Sursa foto: YouTube.com

Primul ONG din Moldova ce activează în domeniul protecţiei drepturilor persoanelor LGBTQ, GENDERDOC-M, a lansat noul spot pentru campania socială #Fărăfrică din 2017.

Având în vedere apropierea mai mare față de Rusia, în Republica Moldova comunitatea LGBTQ se află sub mai multe presiuni decât cea din România. Asta nu înseamnă că la noi lucrurile sunt mai roz, pentru că săptămâna trecută parlamentarii români au declarat (indirect) persoanele LGBTQ ca fiind neoameni.

„Prea des spunem altora cum trebuie să trăiască” – aşa începe noul spot #Fărăfrică, un mesaj cât se poate de adevărat și trist. Însă, sfârșitul are și el un mesaj pe care ar trebui să-l urmăm cu toții: "Iubește și fă ce vrei".

"Spotul este un protest împotriva tentativelor celor din jur de a-i încadra pe toţi în tipare, pentru că aşa e mai comod. Comod să judece pe cei ce se deosebesc. Fiecare om este liber, iar libertatea nu este un talent ce trebuie descoperit. Libertatea este, în primul rând, un drept."

Așa cum spuneam, spotul marchează începutul campaniei sociale Fără frică, ce are ca scop să pună în discuţie standardele duble existente în Moldova în ce priveşte drepturile persoanelor LGBT şi ale celorlalţi cetăţeni.

Activităţile campaniei se desfăşoară în perioada 15 – 21 mai 2017 şi se încheie cu Marşul de solidaritate „Fără frică”, ce va avea loc duminică, 21 mai, în centrul Chişinăului.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile