Moment istoric - Taiwan devine prima țară din Asia care legalizează căsătoriile între persoane de același sex

Gruia Dragomir

Story Finder
Share
12
Tweet
Sursa foto: facebook.com/asociatia.accept

Astăzi este un moment istoric pentru comunitatea LGBTQ din lumea întreagă. Justiția taiwaneză s-a pronunțat astăzi, 24.05.2017, în favoarea căsătoriilor între persoane de același sex.

Asta înseamnă că Taiwanul devine prima țară din Asia care legalizează căsătoriile gay.

România are ceva de învățat din toată treaba asta, deoarece Curtea Constituțională din Taiwan a stabilit că dispozițiile Codului Civil care prevedeau că o căsătorie se încheia doar între un bărbat și o femeie încalcă Constituția, care garantează libertatea căsătoriei și egalitatea între cetățeni.

Așadar, poate, măcar acum, politicienii români ar trebui să-și regândească sprijinul oferit Coaliției pentru Famiie în organizarea acelui referendum absurd.

Guvernul din Taiwan are termen doi ani pentru a pune în aplicare această hotărâre. Din acest punct nu mai există nici posibilitatea ca Parlamentul să nu adopte în acest termen modificările legislative, pentru că după scurgerea celor 2 ani, cuplurile de același sex vor putea să se căsătorească făcând referire la această hotărâre de azi a Curții Constituționale.

Nu este chiar o surpriză că Taiwanul devine prima țară asiatică care să legalizeze căsătoriile între persoane de același sex, pentru că era deja una dintre cele mai tolerante și progresiste țări din regiune în ceea ce privește comunitatea LGBT.

Între timp, îți reamintim că Parlamentul român susține organizarea unui referendum prin care se dorește schimbarea definiției din Constitușie a căsătoriei, pentru a clarifica faptul că familia poate fi formată DOAR dintr-un bărbat și o femeie.

Sursa: Noizz.ro

Topic-uri

casatorie
Arată comentariile