Clujul homofob - Primăria spune că va interzice paradele gay din oraș

Gruia Dragomir

Story Finder
Share
Tweet
Sursa foto: facebook.com/clujpride / ilustrație de Oana Giuverdea

Clujul, acest oraș european, gazda unuia dintre cele mai mari festivaluri din această parte a lumii, la care sunt așteptați zeci de mii de turiști din țările vestie, dar cu o administrație homofobă.

După ce a aprobat cu multă greutate prima paradă gay din Transilvania, Primăria orașului Cluj a luat decizia de a interzice, pe viitor, paradele gay și mitingurile LGBT. Motivul ar fi „scandalul” care a rezultat în urma săltării de către jandarmi a actriței Oana Mardare pentru că ar fi tulburat liniștea unei manifestații extremiste.

Viceprimarul Clujului, Dan Tarcea, a declarat la un post de radio următoarele:

"Noi am făcut ceea ce trebuia, am aprobat cele două manifestații. Din păcate, la una dintre manifestații s-a escaladat mult prea mult toată situația și ar fi putut să fie o chestiune elegantă și să arate că orașul de pe Someș e un oraș cosmopolit, deschis, tolerant în care au loc absolut toți. Eu cred că o manifestare este suficientă, au spus ce au avut de spus (n.red. comunitatea LGBT), și-au exprimat punctul de vedere, sunt și alte orașe din România în care pot să-și desfășoare activitățile".

Dan Tarcea / sursa foto: facebook.com/dan.tarcea.3

Dan Tarcea este membru al partidului PNL, cunoscut și sub denumirea de Partidul Coaliției pentru Familie, unde homofobia este o calitate.

Acum, Primarul Emil Boc ar trebui să știe că în orice oraș european tolerant și modern, așa cum se laudă Clujul că este, viceprimarul ar fi zburat pentru o declarație asemănătoare.

Ce supune, de fapt, viceprimarul Dan Tarcea este că nu e nicio problemă cu marșurile și manifestările Noii Drepte, unde se scandează lozinci homofobe și de incitare la violență și ură. Problema e la manifestările LGBT, care promovează dragostea și diversitatea și egalitatea.

Zero logică!

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile