Cele mai homofobe declarații ale politicienilor români

Ioana Motoc

HOT on Web
Share
250
Tweet
Foto: Facebook/Leon Dănăilă

România, Uniunea Europeană, 2017. “Frumoasa și Bestia” ar putea fi retras din cinema pentru că include o scenă de apropiere între două personaje posibil homosexuale. Cuplurile gay și activiștii pro LGBT par să nu aibă nicio șansă în fața Coaliției pentru familie.

Poporul român este încă un popor tradiționalist, căruia îi este teamă de schimbare. Pe mulți, educația conservatoare din copilărie încă îi influențează major, alții sunt sceptici din teamă și din ignoranță.

Foto: Facebook/Coaliția pentru Familie

Care sunt consecințele unor astfel de atitudini? Încălcarea unor drepturi umane fundamentale și incapacitatea de toleranță.

De ce ajungem la astfel de atitudini? Declarațiile unora dintre oamenii care conduc fățiș sau din umbră țara ar putea fi o explicație.

Oldies, but goldies:

„Nu am niciun fel de simpatie pentru acest fel de comportament. Mi se pare deviant și nenatural. Sunt puțin tradiționalist, dar privesc lucrurile și din punctul de vedere al sănătății mentale și al sănătății propriu-zise. Natura a creat alte organe pentru satisfacții sexuale. Nu intri într-o gaură care are altă funcție: să elimine dejecțiile umane. Este o lipsă de igienă elementară. Daca greșește Biblia, greșesc și eu...”. (Ion Iliescu)

"Domnul deputat Remus Cernea se dovedeşte un extravagant, ca să folosesc un cuvânt liniştit. Eu nu am absolut nimic să le reproşez homosexualilor, îi consider doar nişte oameni bolnavi. Homosexualitatea nu este o stare firească, nu este o relaţie naturală, motiv pentru care, după părerea mea, nu are absolut nicio şansă". (Puiu Hașotti)

Fresh out of the oven:

”Eu sunt pentru căsătoriile de sex opus, heterosexuale. Eu aşa am învăţat, eu sunt de la ţară. Eu n-am pomenit la mine homosexuali. Eu aici am auzit. N-am pomenit aşa ceva. Heterosexualii, ei dau naştere la copii, pot să facă copii. Un homosexual poate să cumpere copii, poate să-i fure, poate să-i achiziţioneze pe alte căi. Să-i înveţe să devină tot aşa sau femeile care sunt de acelaşi sex care vor să se căsătorească între ele, sau doi bărbaţi”. (Leon Dănăilă)

Păcat, domnule Dănăilă. Voiam să vă ținem minte drept medicul cool care merge cu metroul.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile