Germania a aprobat căsătoria persoanelor de același sex

Ana Tepșanu

Nonprincess
Share
39
Tweet
OARE când crezi că România va lua o astfel de decizie?

În timp ce România încă se luptă cu tradiționalismul și gândirea închisă a celor de la Coaliția pentru Familie, alte țări respectă alegerile oamenilor.

Spre exemplu, Germania a aprobat căsătoria persoanelor de același sex, decizia fiind luată în Parlamentul de la Berlin.

Germania a aprobat căsătoria persoanelor de același sex

Angela Merkel are un punct de vedere asemănător celor de la CpF și a declarat că votat împotriva deciziei pentru că potrivit legii germane căsătoria ar trebui să aibă loc între un bărbat şi o femeie.

Cancelarul german a solicitat membrilor Parlamentului să voteze conform conştiinţei lor, şi nu liniei politice a partidului din care fac parte, informează presa internaţională.

Reforma le permite persoanelor gay să aibă drepturi depline în urma căsătoriei și să adopte copii. Până în acest punct, cuplurile de același sex, în Germania, erau limitate la parteneriatele civile.

Germania a aprobat căsătoria persoanelor de același sex101570

Berlinul a adoptat în 2001 o uniune civilă care oferă drepturi echivalente căsătoriei, mai puțin anumite avantaje fiscale și în materie de adopție.

Conform lui Norbert Lammert, preşedintele Parlamentului, 393 de legislatori au votat în favoarea amendamentului, în timp ce 226 împotriva acestuia.

Germania a aprobat căsătoria persoanelor de același sex

Țările din Europa unde este posibilă căsătoria dintre două persoane de același sex sunt următoarele: Norvegia, Suedia, Danemarca, Finlanda, Islanda, Olanda, Belgia, Spania, Portugalia, Luxemburg, Franța, UK (excepție fac Irlanda de Nord și Jersey) și Republica Irlanda.

În Austria și Italia, așa cum obișnuiau să fie și germanii, drepturile persoanelor gay sunt limitate la parteneriatele civile.

Germania a aprobat căsătoria persoanelor de același sex

Când crezi că va lua România o astfel de decizie?

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile