Persoanele trans din Marea Britanie își vor putea schimba singure genul în certificatul de naștere

Bianca Bârsan

Street Style
Share
Tweet
Jeremy Corbyn

Măsura este susținută și de liderul opoziției, Jeremy Corbyn, iar momentan, procedura implică un diagnostic medical pentru disforie de gen, dar și un minim de doi ani trăiți sub noua identitate de gen.

Conform unui nou proiect guvernamental, procesul de schimbare de gen în actele oficiale de identitate ar putea deveni unul mult mai rapid. Guvernul britanic plănuiește să renunțe la legile actuale, conform cărora o persoană trebuie să aștepte minim 2 ani pentru a își putea face tranziția oficial, în acte. Odată cu noul proiect, persoanele transgender își vor putea alege singure genul, în cazul celor care se identifică non-binary (nici masculin, nici feminin), fiind disponibilă și varianta asta.

Reforma pentru recunoașterea genului, Gender Recognition Bill, va fi adoptată, cel mai probabil, în toamnă și a fost propusă inițial de Comitetul Parlamentar pentru Femei și Egalitate. Membrii acestui comitet susțin că, prin noile măsuri, persoanele transgender vor fi cu un pas mai aproape de un tratament egal și corect în societate, întrucât nu vor mai fi nevoite să treacă prin calvarul birocrației și al cercetărilor medicale, până în prezent, invazive.

De asemenea, măsura a fost parte și a discursului lui Jeremy Corbyn și a manifestului partidului său laburist - conform acestuia, procedura actuală este una "greșită", iar oamenii ar trebui să aibă capacitatea de a se identifica singuri din punct de vedere al genului. Partidul lui Theresa May, pe de altă parte, nu a menționat nicio astfel de inițiativă.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile