Sunt Poe și Finn primul cuply gay din istoria Star Wars?

Share
Tweet
Poe + Finn, primul cuplu gay din Star Wars? (foto: youtube.com)

„The Force Awakens” și Rogue One au dovedit în ultimii ani o preocupare deosebită pentru diversitate: personaje principale feminine, un stormtrooper de culoare, un pseudo-Han Solo mexican și așa mai departe. Dar Disney nu se oprește aici. J. J. Abrams a promis că în curând vom vedea și personaje LGBT în universul Star Wars, iar Poe Dameron și Finn sunt principalii candidați pentru această poziție revoluționară.

De ce? Speculațiile au pornit de la scena din „The Force Awakens” în care Poe și Finn se reunesc, se îmbrățișează strâns, iar Finn vrea să-i înapoieze geaca doar ca să fie refuzat cu un compliment: „Keept It. It suits you”. Asta, plus că Poe își mușcă buza senzual în timp ce-l împunge prietenos.

Poe nebunaticul (foto: giphy.com)

Să nu uităm nici de prima lor întâlnire, când Finn vine să-l salveze, evadează împreună din ghearele Primul Ordin și încep să se comporte ca niște BFFs. Mai că-și completau propozițiile unul altuia. Poe este și cel care l-a botezat pe Finn, ca să-l scape de codul FN-2187. Deci... sunt gay?

Ce zic Abrams, Boyega și Isaac

Pare o interpretare exagerată, pornind de la... aproape nimic. Dar și John Boyega (Finn), și Oscar Isaac (Poe), și regizorul J. J. Abrams par să confirme suspiciunile. Abrams, producător executiv al următorului capitol din noua trilogie, spune că toată distracția seriei Star Wars constă în infinitatea posibilităților: „Pare extrem de închis la minte și contraintuitiv să spui că nu există niciun personaj homosexual în acea lume. Când vorbesc despre incluziune, nu exclud personaje gay”.

Oscar Isaac a fost și mai explicit într-un interviu acordat lui Ellen DeGeneres: „Eu interpretam romantism. În carlingă, jucam romantism. Cred că e vorba despre un romantism foarte subtil. Trebuie să revezi scena de câteva ori ca să prinzi micile indicii”. Evident, se referă la scena de la începutul lui „The Force Awakens”, când personajul lui și al lui Boyega evadau împreună.

Oscar Isaac, John Boyega și Daisy Ridley (foto: youtube.com)

Apropo de John Boyega, și el alimentează suspiciunile fanilor: „În ce mă privește pe mine, când JJ [Abrams] ne-a pus să citim scenariul, mie mi s-a părut bromance, dar acum aflu despre ce spusese Mark Hamill mai demult, când nu știa că Darth Vader era tatăl lui Luke: nu știi niciodată ce o să se întâmple”.

Prietenia strânsă dintre cei doi actori pare fundația ideală pentru a construi o relație între Poe și Finn. Boyega a postat pe Instagram un clip cu el antrenându-se intens pentru rol, iar pe fundal se aude Oscar Isaac încurajându-l: „Yeah baby, go on!”.

Bun, deci toate semnele par să sugereze că relația asta chiar e ceva mai mult decât simplu bromance. E relevant? Nicidecum. Chiar dacă cei de la Disney vor face în așa fel încât din „The Last Jedi” să reiasă clar că cei doi formează un cuplu, e extrem de improbabil să avem parte de scene incendiare cu pipăieli și alte de-astea. Sexualitatea a fost întotdeauna tratată subtil în saga Star Wars, iar Disney face tot posibilul să nu se abată prea mult de la rețeta clasică.

Cum a reușit Star Trek să facă pasul ăsta

Dacă o să facă acest pas, ne așteptăm ca dezvăluirea să decurgă în genul celei din „Star Trek Beyond”. Acolo am aflat că personajul Hikaru Sulu e homosexual. Cum a aterizat nava Enterprise pentru ca echipajul să plece în vacanță, Sulu s-a luat de mână cu iubitul lui și au ieșit din cadru împreună cu copilul lor adoptat. A fost o scenă decentă și subtilă care și nu a influențat în niciun fel povestea filmului. E chiar singura aluzie la sexualitatea lui Sulu.

Sulu împreună cu soțul său și fetița lor (foto: youtube.com)

Oricum, scena a atras nemulțumiri cu carul pe Internet, chiar și din partea lui George Takei, actorul care l-a interpretat pe Sulu în anii ’60 și ’70. Takei crede că alegerea e una nefericită și neconformă cu viziunea creatorului „Star Trek”, Gene Roddenberry. Ironia e că însuși George Takei e gay.

Contează?

Revenind la Star Wars, repet: dacă se va dovedi că Poe și Finn sunt într-adevăr gay, dezvăluirea va avea loc într-o manieră similară: subtil. Disney încearcă să mulțumească pe toată lumea, iar comunitatea LGBT pare a fi următoarea țintă în acest sens. Că va fi, că nu va fi, e irelevant. Important e că povestea Star Wars merge mai departe, iar noi trebuie să-i ținem pumnii lui „The Last Jedi”, să fie cel mai bun film din saga până acum!

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile