"4:44" - care este semnificația albumului vulnerabil și sincer lansat de Jay Z

Ana Tepșanu

Nonprincess
Share
Tweet
Jay Z

Jay Z a lansat recent albumul "4:44", iar dacă numele acestuia este încă un mister pentru tine, uite care este de fapt semnificația lui.

Jay și Beyoncé au o obsesie pentru cifra 4, iar acest număr i-a urmărit de-a lungul vieții - cu mulți ani în urmă, într-un interviu acordat celor de la Good Morning America, Bey și-a promovat cel de-al 4-lea album de studio, intitulat 4.

În cadrul discuției, BB a dezvăluit de ce numărul are o semnificație atât de mare, atât pentru ea, cât și pentru soțul ei.

"Ziua mea e pe 4. Ziua mamei mele este pe 4. Ziua lui Jay Z este pe 4. M-am căsătorit pe 4", a mărturisit artista.

Bey

În timpul turneului Live at Roseland: Elements of 4 din 2011, B a spus că întreaga ei dată de nuntă a fost semnificativă, nu doar ziua din lună - "Pe 4 aprilie, 2008 - 8 împărțit la 2 = 4 - Jay mi-a pus inelul pe deget".

La scurt timp după căsătorie, cei doi și-au făcut tatuaje la fel, pe inelar, cu cifra romană 4 - "IV". Numărul este prezent și în numele fetiței lor, Blue Ivy Carter (ivy - așa se pronunță fonetic cifra 4 romană).

Lucrurile nu se opresc aici - în decembrie 2013, cu un an înainte să împlinească 44 de ani, Jay a dezvăluit că el și B vor deveni vegani pentru 22 de zile (2+2=4). Rapper-ul este cel care a confirmat că cifra 4 a avut un rol important în această decizie.

Semnificația numărului variază de la o cultură la alta. Unii îl consideră ghinionist, deoarece reprezintă munca, pe când alții susțin că reprezintă focusul și determinarea pentru a-ți atinge scopurile.

Încă nu știm dacă Bey și Jay sunt atrași de număr din superstiție sau pe considerente sentimentale, însă nici nu contează, având în vedere câte decizii iau bazându-se pe acesta.

Bey și Jay Z

Numele albumului "4:44" merge direct la inima proiectului. Piesa durează fix 4 minute și 44 de secunde, iar Jay este cel care a explicat despre ce e vorba:

"'4:44' is a song that I wrote, and it's the crux of the album, just right in the middle of the album. And I woke up, literally, at 4:44 in the morning, 4:44 AM, to write this song. So it became the title of the album and everything. It's the title track because it's such a powerful song, and I just believe one of the best songs I've ever written".

Melodia este răspunsul lui Jay la albumul Lemonade, semnat Beyoncé, și poate cea mai sinceră piesă de pe materialul muzical.

Iată câteva dintre versuri:

I apologize

Our love was one for the ages and I contained us

And all this ratchet shit and we more expansive

Not meant to cry and die alone in these mansions

Or sleep with our back turned

We supposed to vacay 'til our backs burn

We're supposed to laugh 'til our heart stops

And then meet in a space where the dark stop

And let love light the way

Like the men before me, I cut off my nose to spite my face

I never wanted another woman to know

Something about me that you didn't know

I promised, I cried, I couldn't hold

I suck at love, I think I need a do-over

I will be emotionally available if I invited you over

I stew over, what if you over my shit?

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile