Alex & The Fat Penguins - băieții aștia au lansat un manifest pentru tinerii care vor să trăiască liber

Ana Tepșanu

Nonprincess
Share
12
Tweet
Omul fără zei

Alex & The Fat Penguins este o trupă de rock alternativ care și-a propus să vină în fața tinerilor cu un manifest sub forma unei piese - "Omul fără zei".

Ei se adresează celor care învață să trăiască liber, fără ego, și s-au gândit la acest concept bazându-se pe societatea în care trăim, și anume una în care rețelele sociale și tehnologia îi fac pe tineri să se simtă "mici Dumnezei".

Manifestul este dedicat celor care vor să descopere lucrurile autentice în viață, în ciuda tuturor riscurilor care vin la pachet, și conține versuri precum:

Omul fără zei

"Și chiar dacă am cazierul curat, trăiesc într-o lume în care mă simt vinovat [...] Și chiar dacă plâng, sunt un optimist, o să-mi răscumpăr sufletul meu corporatist".

Clipul a fost filmat la sfârșit de martie, pe un acoperiș din București, iar alături de băieții din trupă apar și prietenii lor. Regia îi aparține lui Denis Simonov.

Alex & The Fat Penguins

"Conceptul de "om fără zei" reprezintă forța și determinarea de a putea să ne alegem voluntar drumul în viață, chiar dacă asta poate contraria destinul.

Un om fără zei este cel care are curajul de a avea libertatea absolută și să accepte responsabilitățile pe care le capătă odată cu aceasta - chiar dacă poate suna un pic paradoxal.

Aplicând CV-ul la mai multe clinici din Paris, era obligatoriu să am cazierul curat, și-l am! Dar, totuși, mă simteam vinovat. Mă simt vinovat de fiecare dată când văd nedreptate în jur, iar în ultimul timp avem parte de destulă, și totuși rămân optimist.

Chiar dacă leul este regele animalelor, taurii dau dovadă de un curaj extraordinar și, acolo, în mijlocul lor fiind, reușesc de multe ori să scape.

Așa este și omul fără zei: în mijlocul problemelor pe care le întâlnește în viață, le înfruntă, se rănește, dar rămâne în picioare.

Nu știu dacă sunt "omul fără zei" despre care vorbesc, dar fiecare zi e o luptă cu mine însumi în care mă eliberez de câte un zeu", a spus Alex Coțofan, liderul trupei.

Alex

Alex & The Fat Penguins

Trupa de rock alternativ a prins la public datorită versurilor pe care le are și ideilor pe care le promovează. "Omul fără zei" este cel de-al treilea videoclip lansat de ei în acest an (marchează și debutul colaborării cu Media Pro Music), după "Just a Fool" și "Regele și Dragonul", un cântec care vorbește despre determinarea și disciplina necesare pentru atingerea țelurilor.

Alex este liderul și solistul band-ului - el s-a născut în Chișinău, a crescut în București, iar în prezent face naveta între Paris, unde lucrează ca medic stomatolog, și România, unde se ocupă de pasiunea pentru rock-ul indie.

Alex & The Fat Penguins

"Continua învățare te stimulează și te inspiră în a găsi versuri și filosofii. Medicina îți oferă ocazia asta pentru că e foarte vastă și trebuie să înveți mereu.

De asta cred că, pentru mine, muzica se îmbină cu medicina. Vin în România să-mi hrănesc pasiunea. În Franța, compun în studio, dar aici cânt", povestește Alex despre cum îmbină medicina cu muzica.

Te las și pe tine să-i asculți și abia aștept să-mi spui cum ți se par, în secțiunea de comentarii de mai jos.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile