Un scandal stupid și inutil: maneaua filmată în biblioteca Universității de Medicină - „Ca student, sunt profund dezamăgit”

Gruia Dragomir

Story Finder
Share
231
Tweet
Sursă foto: captură YouTube.com

O manea a fost filmată în biblioteca Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila”, iar acest lucru a generat un scandal care s-a lăsat cu o anchetă - un lucru cum nu se poate de stupid și inutil.

Totul a început de la faptul că un student i-ar fi scris pe Facebook medicului cardiolog Vasi Rădulescu, plângându-se că un „sacrilegiu” s-a întâmplat în biblioteca respectivă, „pe parchetul pe care au călcat, cândva George Emil Palade, Ion Cantacuzino, Prof. Gerota sau Victor Babeș”, că acum s-a ajuns la „prostituție pentru câteva mii de euro, probabil, într-una din cele mai importante instituții academice din țară” și că, de acum încolo, îi va fi greu să mai intre în bibliotecă.

Pur și simplu nu înțeleg de ce este un sacrilegiu așa de mare că o manea s-a filmat într-o bibliotecă? E biblioteca Universității de Medicină loc sfânt, biserică? Studenții de la medicină nu au voie să asculte genul ăsta de muzică, sunt exmatriculați dacă o fac? De unde toată treaba asta?

Câteva mii de euro au fost dați pentru ca acel clip să fie filmat acolo. Cu acei bani se pot îmbunătății condițiile de studiu ale studențiilor, ale viitorilor medici. Acele mii de euro pot fi folosite pentru modernizări, materiale noi etc. Dacă filmarea unei manele face posibil acest lucru, atunci ar fi bine să se filmeze mai multe.

Însă, trăim în România și absurdul trebuie să fie ridicat la rang de artă: rectorul instituţiei, academicianul Ioanel Sinescu, a anunţat că a fost demarată o anchetă internă pentru a stabili cine a dat acordul. Mai bine ar deschide o anchetă să vadă cum vor fi folosiți acei bani.

În plus, așa cum spune și Carmen Șerban, manelista care și-a filmat în bibliotecă clipul piesei „Dacă te încurc”, totul a fost făcut legal, cu acte, iar piesa nu are versuri obscene și nici clipul nu are scene indecente.

În concluzie nu pot spune decât că „aceste elitisme ne doare” și că ar trebui să renunțăm să tratăm totul atât de superficial, doar pentru că avem gusturi diferite.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile