Se apropie deschiderea Art Safari. Ștefan Luchian va fi aniversat în cadrul evenimentului expozițional

Share
Tweet

La ediția Art Safari 2017, Pavilionul Muzeal este dedicat expoziției „Luchian și Independenții”, prilejuită de Centenarul Luchian (1916-2016) și va cuprinde opere ale artistului din peste 20 de instituții muzeale.

Alături de lucrările din muzee, în cadrul expozției dedicate lui Ștefan Luchian se vor regăsi și cele mai importante creații ale sale aflate colecții private. Va fi o încercare de a recrea atmosfera artistică în plină schimbare de la sfârșitul sec. al XIX-lea și începutul sec XX. Vă invităm să descoperiți cea mai mare expoziție Luchian din ultimii 50 de ani, susțin organizatorii Art Safari. Evenimentul de artă va avea lor în acest an între 19 mai și 18 iunie la Galeriile Kretzulescu, Calea Victoriei 45, lângă Muzeul Național de Artă al României.

Lucrare autoportret a lui Stefan Luchian

Expoziția dedicată lui Luchian dorește să ofere o privire de ansamblu asupra creației „înnoitorului picturii românești”, făcând referire și la gruparea de secesiune artistică ce s-a conturat în jurul personalității sale.

Coloana vertebrală a expoziției este concepută în jurul creației excepționale a lui Ștefan Luchian, care în decursul a 25 de ani de carieră racorda pictura românească, dar și tipul de societate artistică, la modelele vest europene muncheneze și pariziene.

Lucrare de Ștefan Luchian

Expoziția va reflecta și activitatea artistică a grupării tinerilor „independenți”, alături de care Luchian a surprins societatea și conveniențele vremii: Vermont, Artachino, Grant, Satmary, Pascaly, evocând, în același timp, și influența pe care Nicolae Grigorescu, părintele spiritual al grupării a exercitat-o asupra tinerilor artiști, în incercarea de a reflecta spiritul vremii și de a schimba tiparele îmbătrânite ale picturii academiste.

Program expoziție

Zilnic (cu excepția sâmbetelor), 12:00-21:00

Sâmbătă, 12:00-24:00

Alte detalii pe www.artsafari.ro

Topic-uri

art safari art safari 2017 stefan luchian pictura arta
Arată comentariile

NOIZZ URBAN BY FANTA

Vezi și

Extinde