29 Martie: Ziua în care începe oficial Brexit-ul

Share
Tweet
Brexit

Pe 29 martie, Marea Britanie va invoca articolul 50 al Tratatului de la Lisabona, declanșând astfel oficial procesul de ieșire a țării din UE.

It's finally happening - după cum au promis de ceva timp, englezii vor începe procedura de ieșire din UE pâna la sfârșitul lunii martie. Secretarul Brexit, David Davis, a declarat că Marea Britanie își dorește "un parteneriat pozitiv între Regatul Unit și prietenii și aliații noștri din Uniunea Europeană."

Ce înseamnă asta exact pentru milioanele de locuitori europeni în UK și vice-versa este încă neclar. Conform Donald Tusk, la maxim 48 de ore de la începerea procesului, cele 27 state membre vor primi primul draft al Brexitului.

Cu ocazia asta, au fost distruse și zvonurile conform cărora vor avea loc alegeri anticipate pe 4 mai, odată cu alegerile planificate pentru primării și local councils.

Până pe 29 Martie, Theresa May are planificate vizite în toată țara, probabil determinate de reacția Scoției de săptămâna trecută. Dacă vom avea parte de un Hard Brexit sau un Brexit similar cu aranjamentele existente deja între cele două părți, only time will tell.

Arată comentariile