Ce învățăm azi? Toată istoria lumii!

Iris Pintiuță

Urban Culture
Share
Tweet
Foto: Youtube.com

Bill Wurtz a revenit on the world wide web cu un nou filmuleț inspirat din animațiile anilor 80, în care ne povestește toată istoria lumii. Toată-toată, în 19 minute și-un pic.

Dacă n-ai auzit încă de Bill Wurtz, bucură-te! Tocmai ai descoperit o fațetă extrem de inteligentă, dar și foarte ciudată, a Youtube-ului. Wurtz publica cam de prin 2010 tot felul de video-uri în care apare jingle-ul caracteristic (o să-l observi imediat). În ele, vorbește despre ce e iubirea, istoria Japoniei și alte subiecte random, dar interesante.

Ultimul său efort însă depășește orice a făcut până acum. În sub 20 de minute, omul ne povestește, într-o manieră super amuzantă, toată istoria lumii! Și nu vorbim aici de istoria aia euro-centrică pe care am învățat-o noi și pe care am considerat-o echivalentă cu istoria întregii planete, vorbim de ce s-a întâmplat în peninsula arabă, India, China, America Centrală etc. de la începuturi până în prezent.

Videoclip-ul e o adevărată plăcere - e funny și insightful și te cam face să te simți prost când realizezi cât de multe chestii nu știai. Perfect la orice oră!

După ce termini de văzut, deschide o carte de istorie. Ai nevoie. Cu toții avem nevoie.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile