California este primul stat care prescrie mâncarea ca medicament

Share
Tweet
alimente Foto: Pexels

California a devenit primul stat care prescrie alimentele ca pe un medicament.

De asemenea, a elaborat un proiect pilot care a concluzionat faptul că acest pas ar putea reduce costul asistenței medicale cu până la 55%.

Deci, dacă ați susținut vreodată că mâncarea bună ar putea face minuni, ați avut dreptate.

Huffington Post a atras atenția medicilor după ce a publicat povestea lui Caren Latney, o femeia care a suferit de cancer. Nu avea puterea să facă nimic, nici măcar nu voia să mănânce, ceea ce o făcea și mai obosită și epuizată.

Medicii au realizat că tratamentul, chimioterapia, a trebuit să fie echilibrat cu ceva care să o ajute sa supraviețuiască. Pe lângă tratamentul obișnuit, au adăugat și o schimbare în alimentația sa - alimente bogate în proteine cu conținut ridicat de calorii.

Una dintre recomandările Societății Americane de Cancer a fost că femeie ar trebui să mănânce în compania familiei sau a oamenilor care îi plac. Creierul ei trebuie să creeze o asociere în care mâncarea este ceva frumos, să se bucure și ar trebui să nu mai refuze alimentele.

Ei au recomandat șase până la opt porții mici de mâncare/zi, inclusiv piureuri și sucuri de fructe sau legume.

Caren nu avea bani pentru a-și cumpăra alimente scumpe. Doctorii ei au decis să o ajute și să se alăture organizațiilor locale nonprofit care i-au adus la ușă hrană de trei ori pe zi. Femeia a mâncat în acest fel mai mult de opt ani.

Medicii susțin faptul că și calitatea produselor alimentare afectează în mod direct starea de sănătate a unei persoane.

Astfel, California a venit cu un nou program - pilot care are ca scop stabilirea mai multor organizații non-profit, care ar putea să ofere hrană gratuită persoanelor care au asigurare de sănătate.

Se pare că unul din opt americani nu are bani să-și permită obținerea de alimente de calitate. Iar din cauza acestui lucru numărul bolnavilor este în continuă creștere. Iar statul investește în acest proiect cel puțin șase milioane de dolari.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile