Care-i faza cu dependența de seriale? Oamenii de știință trag un semnal de alarmă

Share
14
Tweet
studiu - seriale Foto: istock

Fiecare dintre noi a urmărit, măcar o dată în viaţă, un serial.

Vestea bună este că Netflix a ajuns la concluzia că episodul-pilot nu declanșează un interes deosebit și că obișnuința apare la al doilea sau al treilea episod.

Însă unii oamenii nu concep să adormă înainte să nu vadă măcar 3-4 episoade din seriale.

De aceea, cercetătorii americani trag un semnal de alarmă și susțin că dependenţa de seriale poate duce izolarea de societate şi la depresie.

Dar și în trecut doi profesori au scris o lucrare în jurnalul Scientific American, în care spuneau că

dependenţa de seriale este similară dependenţei de droguri. Aceștia comparau „binge-watching” în familie cu abuzul de substanţe.

„Este ca atunci când unii oameni consumă alcool cu prietenii de băutură, fumează cu un anumit grup sau iau heroină când sunt într-un anturaj.”

Conform unui studiu, mai multe ore petrecute în fața televizorului vin la pachet cu un risc dublu de moarte prematură, faţă de o perioadă de cel mult o oră petrecută la TV.

Studiul a fost efectuat pe 13.284 de persoane sănătoase, cu o vârstă medie de 37 de ani. Acestea au fost urmărite pe o perioadă de 8 ani, timp în care 97 dintre ei au decedat din diverse cauze: boli cardiovasculare, cancer și altele.

Oamenii de știință recomandă cel puţin 30 de minute pe zi de exerciții fizice și un antrenament pentru întărirea musculaturii. În acest fel, consecinţele sedentarismului și ale uitatului excesiv la televizor vor putea fi reduse.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile