Care-i faza cu pozele de pe Instagram si depresia?

Share
Tweet
instagram Foto: Pexels.com

Probabil te întrebi care-i legătura dintre pozele de pe Insta și depresie. Cercetătorii de la Universitățile Harvard și Vermont au descoperit care-i faza cu starea de sănătate mintală a utilizatorilor și filtrele pe care le folosesc cel mai des.

În urma unui studiu, aceștia au stabilit că dacă preferi filtrele alb-negru, nu înseamnă că ai un simț artistic mai dezvoltat, ci riști să te confrunți cu o depresie.

Oamenii de știință au evaluat conturile de Instagram a 166 de utilizatori voluntari, apoi au aplicat un algoritm asupra fotografiilor de pe conturile acestora, pentru a identifica dacă un utilizator este depresiv sau se află foarte aproape de o depresie.

Potrivit cercetătorilor, persoanele deprimate au tendința să posteze mai des imagini cu chipurile oamenilor si folosesc cel mai des filtrul alb-negru Inkwell. Acesta este urmat de Crema, Willow, Reyes, Stinson, Slumber, Ashby sau Juno, în timp ce persoanele fericite preferă filtrul Valencia, X-Pro II, Hefe, Amaro, Rise, Lo-fi, Walden sau Kelvin.

Deprimații tind să aleagă culori mai reci, cu tonuri de albastru sau gri și mai întunecate. În plus, s-a descoperit că cei care nu sunt chiar în apele lor nu primesc la fel de multe aprecieri la fotografiile postate.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile