Ce spune contul tău de Instagram despre tine?

Bianca Bârsan

Street Style
Share
Tweet
Foto: Shutterstock

Conform unor noi studii, fotografiile tale din social media pot dezvălui dacă ești deprimat. Surpriză? Nu chiar.

Un nou studiu publicat în EJP Data Science săptămâna asta arată că e mult mai ușor decât ai crede să depistezi depresia în feedul tău de instagram. Nu te gândi la semne foarte concrete sau la vreun 'cry for help', căci totul se rezumă la ceva mult mai simplu de-atât.

În mod deloc surprinzător, dacă ne gândim la artă, de exemplu, corelația dintre culoare, atmosferă și sănătate mintală este una cât se poate de validă.

În cazul indivizilor sănătoși, cercetătorii au observat utilizarea filtrului Valencia pe Instagram, un filtru care luminează fotografiile. Pe de altă parte, în cazul persoanelor care suferă de depresie, ei au observat filtrul Inkwell (alb-negru) ca fiind cel mai comun, pe lângă alte filtre care desaturează fotografiile sau le întunecă.

Mai mult, după ce au studiat 166 de conturi Instagram și peste 43.000 de postări, ei au ajuns la concluzia că și frecvența postărilor spune multe despre o persoană: depresia este, conform acestora, asociată cu postări mai rare, dar și cu selfie-uri mai rare.

Rezultatele studiului au fost atât de puternice, încât, în majoritatea cazurilor, cercetătorii au putut pune un diagnostic corect, fără să cunoască istoricul medical al participanților.

Deși mai e drum lung până când asta va deveni una din metodele aprobate pentru a diagnostica bolile mintale, este, totuși, o decoperire importantă, în sensul că poate fi considerată 'a new way to help people'. Awesome, nu? Dar parcă nu atât de surprinzător.

BRB, checking my Insta.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile