Bizar sau nu, cea mai bună parte a sexului e după ce-l faci și ține 2 zile

Ana Tepșanu

Nonprincess
Share
10
Tweet
Cea mai bună parte a sexului e după ce-l faci Foto: Toa Heftiba / unsplash.com

Până la ora actuală, ar cam trebui să știm beneficiile sexului și pe cele ale unui orgasm de nota 10 - scad riscurile de boli de inimă și accidente vasculare, devenim mai fericiți și liniștiți, slăbim, și una peste alta, viața parcă e mai plăcută.

Ei bine, un nou studiu a adus un twist acestei teorii și susține că cea mai bună parte a sexului e după ce-l faci și ține timp de două zile. Pam pam.

Studiul a fost publicat în Psychological Science și vorbește despre efectul "afterglow", cel care ajută relațiile să devină mai puternice, în cazul cuplurilor care fac sex destul de des.

Cea mai bună parte a sexului e după Foto: Sweet Ice Cream / unsplash.com

Coordonatoarea cercetării și psihologul Andrea Meltzer a spus:

"Our research shows that sexual satisfaction remains elevated 48 hours after sex. And people with a stronger sexual afterglow — that is, people who report a higher level of sexual satisfaction 48 hours after sex — report higher levels of relationship satisfaction several months later."

Meltzer și echipa ei au ajuns la aceste concluzii după ce au adunat date de la peste 200 de cupluri recent căsătorite.

Cea mai bună parte a sexului e după Foto: Matheus Ferrero / unsplash.com

Înainte de culcare, cuplurile implicate au fost rugate să noteze într-un jurnal dacă au făcut sau nu sex. Chiar dacă au făcut și chiar dacă nu, participanții trebuiau să noteze cât de satisfăcuți erau de viața lor sexuală în acel moment și cât de fericiți erau alături de partener și de căsnicia lor în acea zi.

Cu ajutorul acestor informații, oamenii de știință au putut concluziona că cei care făceau sex erau mult mai fericiți, iar că starea asta de bine dura până la două zile după.

O altă chestie mega cool pe care au descoperit-o a fost legată de sex și vârstă - niciunul dintre aceste aspecte nu contează de fapt, iar "afterglow-ul" nu face discriminări.

Cea mai bună parte a sexului e după Foto: Alex Jodoin / unsplash.com

Potrivit studiului, cuplurile care au avut un puternic "afterglow" sunt și cele care se simt satisfăcute cu viața lor amoroasă.

Simplu fie spus - o viață sexuală activă te face mai happy în relație, căsnicie sau în general.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile