Astea sunt cele mai penibile melodii românești din anii 2000

Share
Tweet
Cele mai penibile melodii românești din anii 2000 (foto: youtube.com)

Muzica românească de la începutul anilor 2000 ne-a rămas veșnic întipărită în minte. Oricât ne-am dori, n-avem cum să uităm piese clasice precum:

Non Stop – Jimmy

„El este domnul Jimmy,

Îi plac fetele în bikini.

Iubește fetele

Ce-și ridică fustele.

Chiar și fetele îl plac pe el,

Îl doresc, el este chel.

Dar ele, goale, stau la soare,

Care din ele are pieptul mai mare”

Versurile par scrise de un elev de clasa a II-a obsedat sexual. În caz că „El este chel” nu ți se pare o caracterizare suficient de detaliată, trupa Non Stop adaugă într-un stil cât se poate de cocălăresc: „E băiatul cel mai tare, cel mai bun, de toate are”. Pe la minutul 1:00 apare și întrebarea „Cine dracu-i Jimmy?”. Nu știm și nici nu suntem curioși.

Dolly – Dragă Johnny

Dacă nu era de ajuns că versurile și mesajul piesei sunt proaste, Auto-Tune-ul din refren le face pe fete să sune ca HAL din „2001: O Odisee Spațială”. Parcă asculți niște roboți costumați în clovni.

„Dragă Johnny, Johnny, îmi plac pantalonii tăi

Și vreau să fie ai mei.

Jonny, Johnny, mi-ai luat neuronii

Și-ai fugit departe cu ei”

Înțelegem că vrei să i-i dai jos, dar de ce să-i păstrezi? Degeaba căutăm logică, pentru că importantă era doar găsirea unei rime oricât de forțate.

Dl. Problemă – Señorita

Dl. Problemă, un nume destinat lumii manelelor, a cucerit publicul român la începutul anilor 2000 cu o melodie despre cât succes are la femei. Se laudă cu urmele de ruj lăsate pe cămașă, face pe cocoșul în fața iubitei și gesticulează într-un stil hibrid Eminem-Salam.

Poate își zice „Dl. Problemă” pentru că are probleme mari cu matematica: individul spune „la pătrat” și întinde încrezător patru degete către cameră.

„- Nu, nu, chiar deloc

Nu mă simt vinovat.

Eu te-am înșelat o dată,

Tu - de șapte la pătrat.

- La pătrat?!”

Până și iubita lui s-a prins că ceva e în neregulă cu calculele, de repetă „La pătrat?!”.

Valahia – La mare, la soare

Celebrul duo format din Mihai Trăistariu și... celălalt tip făcea ravagii în anii 2000 cu piesa lor despre obsesie sexuală, blue balls („de multe luni încoace doar la fete mă gândesc”) și sadism („să le trag de alunițe”). Trișăm un pic incluzând-o pe listă, pentru că a apărut în ’99, dar a fost difuzată în exces ani buni după lansare.

Andrè – Lasă-mă, papa, la mare

Greu de crezut că există vreun român care să nu fi auzit vreodată piesa asta. Andreea Bălan și Andreea Antonescu erau pe vremea aia două fete rebele care evadau la mare ca să „simtă că trăiesc”. O fi melodia catchy, dar Antonescu sună fix ca o mahalagioaică, iar treaba asta e accentuată de contrastul dintre cele două voci. Nu putem nici s-o lăudăm pe Bălan, pentru că devine pe alocuri echivalentul zgâriatului unei table cu unghiile.

Valahia – Banana

Știm că e a doua oară când includem Valahia în listă, dar merită indiscutabil! Dacă n-ai prins aluzia întregii piese, Trăistariu ne dă un indiciu la început când cântă „ula lalalalala”.

„Spune-le, mama, te rog, lu' Roxana și Suzana

Să facă bine să-mi aducă înapoi banana!

Era a mea, n-o dădeam la nimenea,

Dar nu știu cum, prin ce metodă-au pus mâna pe ea”

Strigătul ăsta disperat de ajutor sună a acuzație de viol, dar e puțin probabil să-l fi deranjat. Vrea și el să se laude cu un threesome, dar tocmai mă-sii și-a găsit?

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile