Chinezii pregătesc cultivarea de cartofi pe Lună

Share
12
Tweet
Luna Foto: Pexels

După ce NASA a anunţat că va iniţia un program de cercetare prin intermediul căruia să cultive cartofi pe Marte, a venit rândul chinezilor să încerce un nou experiment.

Potrivit BBC, oamenii de știință din China vor să cultive cartofi pe suprafața Lunii. Marele eveniment va avea loc în 2018, iar tu vei putea să fii martorul acestei misiuni, pentru că oamenii de știință plănuiesc să transmită live dezvoltarea plantelor.

„Cultura de cartofi va fi sigilată într-un mic cilindru, plin cu larve de viermi de mătase, ca parte a unei serii de experimente”, precizează profesorul Xie Gengxin, de la Universitatea Chongqing.

„Ouăle vor ecloza şi vor crea viermi de mătase, care pot produce dioxid de carbon, în timp ce cartofii şi seminţele vor emana oxigen prin fotosinteză. Împreună, pot stabili un ecosistem simplu”, a mărturisit cercetătorul Zhang Yuanxun, cel care a proiectat acest container.

Temperaturile vor varia de la -170 la 100 de grade Celsius și vor exista şi lumini artificiale alimentate de baterii.

Potrivit China Radio International, scopul acestui experiment este de a verifica dacă semințele de cartofi pot rezista pe suprafaţa satelitului pământesc, astfel încât să vorbim despre o posibilă colonizare a Lunii în viitor.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile