Cine ejaculează de 21 de ori pe lună, trăiește mai mult

Share
31
Tweet
studiu Foto: StockSnap / Pixabay.de

Potrivit ultimelor cercetări ale Universității din Boston, ejacularea regulată previne cancerul de prostată. Asta da veste bună pentru bărbați.

Se pare că în mâinile tale stă cheia sănătății. Fie că ai sau nu o parteneră, este indicat să fii activ în dormitor de cel puţin 21 de ori pe lună. Specialiștii susțin că ejacularea regulată este sănătoasă și îți poate prelungi viața.

Timp de 10 ani, oamenii de știință au urmărit 31.000 de bărbați. Studiul a demonstrat că bărbații cu vârste cuprinse între 20 si 29 de ani, care au ejaculat de 21 ori sau mai mult în fiecare lună, au avut cu 19 % mai puține șanse să fie diagnosticați cu cancer de prostată decât cei care au ejaculat mai rar, între 4 și 7 ori pe lună.

Dar și masculii cu vârste între 40 și 49 de ani care au ejaculat cel puțin 21 de ori pe lună și-au redus riscul de a dezvolta cancer de prostată cu 22%.

Potrivit Jennifer R. Rider, autoarea studiului, principalul motiv stă în eliberarea prostatei prin ejaculare, ceea ce reduce șansele formării tumorilor și acumulării diverselor infecții.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile