Clujul are cele mai frumoase tramvaie din România, decorate de artiști stradali

Gruia Dragomir

Story Finder
Share
195
Tweet
Sursa foto: facebook.com/EmilBoc.Intotdeaunapentruclujeni / foto credits @ Dan Tautan

Pe străzile din Cluj circulă cele mai frumoase și mai colorate tramvaie din România. Este vorba de două tramvaie care au fost decorate de artiștii Ocu și Kero Zen.

Am aflat de ele de pe pagina de Facebook a primarului Emil Boc, al cărui mesaj a fost următorul:

„Primăria susține actul artistic și creativitatea, într-un oraș plin de talente și oameni creativi #ClujNapoca

Al doilea tramvai colorat de artiști circulă, din această seară, pe străzile din orașul nostru. Primul proiect a fost realizat prin procesul participativ pentru tineret Com'ON Cluj-Napoca 2016, ambele fiind realizate în colaborare de artiștii Ocu și Kero Zen.

Am participat cu plăcere la lansarea noului tramvai, ce a avut loc în spațiul H33. I-am felicitat, în numele clujenilor, pe artiști pentru implicare, munca depusă și pentru rezultat!

Industriile creative aduc valoare orașului în care trăim, iar astfel de proiecte punctuale sunt un semn al deschiderii comunității noastre și al încrederii pe care o avem în potențialul tinerilor noștri creativi.”

Pe 21 august a fost inaugurat cel de-al doilea tramvai din proiectul „Tramvaie colorate – Galerie de artă pe roți”, iar primul circulă încă de anul trecut.

Pentru „colorarea” celui de-al doilea tramvai au fost folosite 300 de tuburi de vopsea.

„Desenul este propria mea viziune asupra societății, a oamenilor care o compun. Frecvențele pe care se află oamenii le-am delimitat prin culoare. Am vrut să arăt legăturile care există între noi, într-un fel sau altul”, a declarat Kero pentru Transilvania Reporter.

De asemenea, una dintre motivațiile acestui proiect a fost și oferirea unei alternative creative la cantitatea mare de publicitate expusă în spațiul public.

Având în vedere că Bucureștiul este și mai sufocat de publicitatea agresivă, n-ar strica să avem astfel de proiecte și aici.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile