Coaliția pentru Familie dă în judecată USR-ul pentru incitare la ură

Gruia Dragomir

Story Finder
Share
15
Tweet
Sursa foto: facebook.com/coalitiapentrufamilie

La începutul săptămânii îți spuneam că USR e divizat și în pro și contra Coaliția pentru Familie și că fiecare dintre aceste facțiuni și-a făcut clipuri prin care încearcă să-și promoveze ideile, deoarce în week-end partidul trebuie să ia o decizie: pro sau contra CpF.

Ei bine, în timp ce USR-ul dezbate intern această chestiune, CpF-ul îi dă în judecată pe progresiștii din USR, pentru afirmațiile "profund calomnioase, denigratoare și incitatoare la ură". CpF se referă mai ales la afirmaţiile făcute de domnul Dan Barna, purtătorul de cuvânt al USR, în videoclipul referitor la referendumul privind modificarea art. 48 alin. 1 din Constituţia României.

"Initiativa noastră cetaţenească a fost avizată de către Curtea Constitutionala, fiind un demers perfect admisibil într-un spațiu democratic – în fapt, chiar cel mai democratic demers posibil, fiind vorba despre initiativa declanșării unui referendum. În acest context, considerăm calomnioasă, vexatorie, denigratoare și defăimătoare eticheta aplicată de Dan Barna și USR Liberal în videoclipul respectiv de 'demers promovat de asociații religioase, promotori ai legionarismului și putinismului, cu o agendă obscură care urmărește confiscarea libertății, urmărind promovarea intoleranței în legislație, educație, sănătate, familie și impunerea controlului statului asupra vieții private, Referendumul întorcând România în trecut'", precizează Mihai Gheorghiu, preşedintele CpF.

"În lipsa oricărei minime dovezi în sensul acestor afirmaţii, Comitetul de iniţiativă pentru promovarea propunerii legislative a cetăţenilor privind revizuirea art. 48 alin. 1 din Constituţia României, constituit prin Declaraţia de constituire publicată în Monitorul Oficial al României nr 883/25.11.2015, consideră aceste afirmaţii drept calomnioase, de o gravitate extremă care incită la ură, discriminare și antrenează consecinţe juridice, fiind un veritabil și profund reprobabil caz de discurs incitator la ură", se mai arată în comunicatul CpF.

Și uite așa lupul strigă lupul. Cei care instigă la ură și dezbină societatea romanească se plâng că sunt discriminați și defăimați.

Pare o glumă, dar nu e.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile