Cum fură românii pe Facebook în 2018: cancer fictiv și datorii la Enel

Share
153
Tweet
Cum fură românii în 2018 Foto: Captură ecran Digi 24

Zici că faci un bine, că ajuți un om bolnav, apoi te trezești că banii tăi s-au dus în cu totul altă parte.

Am ajuns să vorbim despre asta din cauza a doi bunici din Murfatlar, județul Constanța, care și-au exploatat online propriul nepot pentru niște bănuți. Maria Aurelia Mărginean a răspândit prin oraș vestea că nepoțelul ei în vârstă de 5 ani suferă de cancer pulmonar. În scurt timp a apărut pe Facebook un mesaj sfâșietor prin care lumea era încurajată să doneze pentru tratamentul lunar care-l ține în viață. 300 lei s-au strâns înainte ca înșelătoria să fie descoperită.

Foto: Facebook

E adevărat că băiatul și-a pierdut mama, iar tatăl l-a pasat bunicilor. E adevărat și că situația financiară a bunicilor nu-i una strălucită. Partea cu cancerul e ficțiune, dar măcar nu au inventat-o ca să se îmbogățească, ci ca să-și plătească datoriile la Enel. Peste 43.600 lei au de scos din buzunar, sumă pe care trebuie s-o recitesc de câteva ori ca să mă asigur că-i scrisă corect. Uite și o poză, ca să nu zici că mint.

Foto: Foto: Digi24

436 de milioane de lei vechi. Cum naiba?! Să zicem că le vine factura cam 100 lei lunar. Asta ar însemna că n-au mai plătit-o de peste 30 de ani încoace. Iar Enel există în România abia din 2005. În fine, bunicii spun că nici ei n-au idee cum s-a ajuns la suma asta.

Ilie Humaciu și Maria Mărginean Foto: Digi24

Ilie Humaciu, adică bunicul, nu s-ar grăbi să numească hoție ce au făcut ei: „Deci noi nu băgăm mâna în buzunar la nimeni. Ea (n.r. Maria Mărginean) s-o grăbit atunci, dacă nu o învață nimeni”. Deci e vina donatorilor creduli și a nevestei. A oricui, numai nu a lui.

Cazul ăsta nu ar trebui să te descurajeze total din a mai dona vreodată. Sunt pe Facebook o groază de campanii de strângeri de fonduri pentru oameni într-adevăr bolnavi, oameni care chiar au nevoie de banii ăia. Trebuie doar să fii atent și să verifici informația înainte să te cauți prin portofel.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile