Dacă nu știi cum să renunți la lucruri, te învață francezii. Seriously

Iris Pintiuță

Urban Culture
Share
10
Tweet
Marion Cotillard. Foto: Instagram

Cine ar fi crezut că în tot acest timp Franța deținea secretul unui dulap ordonat și aerisit. De ce n-am aflat și eu mai devreme?

Ok, nu știu cum sunteți voi, dar mie îmi e tare greu să mă despart de lucruri. I'll admit, I'm a hoarder. Strâng chestii. Știi, cum era bunica ta pe vremuri cu bibelouri, așa sunt eu cu - cam orice care costă bani. Un tricou de la H&M cumpărat acum 7 ani și rupt pe deasupra? Cu siguranță mai avem nevoie de el măcar o dată! O pereche de blugi în care nu mai intru de la 19 ani? Vara asta slăbesc și să vezi cum ajung eu să-i port în fiecare zi. Cam așa au loc dialogurile dintre eu și mine de fiecare dată când mă hotărăsc să fac curat în dulap.

Însă talentul ăsta al meu de a aduna lucruri devine extrem de frustrant dimineața. Când am și eu nevoie de un tricou alb, dar ca să ajung la el trebuie să sap printr-un munte de haine nepurtate de doi ani, încep să-mi regândesc toată filozofia de viață. Atunci mă hotărăsc că nu se mai poate așa și că ceva trebuie să se schimbe. Însă până ajung la muncă, mă iau bineînțeles cu altele și uit de epifania de mai devreme.

Când intru în curățenie generală și nu mai pot evita momentul, în capul meu are loc dialogul de mai sus și uite așa intru într-un cerc vicios care se manifestă printr-un dulap care dă pe-afară, plin de chestii de care nu se mai atinge nimeni (decât ca să le dea la o parte).

Și acum ajungem la regula francezilor (dacă chiar provine de acolo sau nu, habar n-am, but who cares). Aparent ei ai următoarea regulă: pentru fiecare chestie nouă pe care o cumperi, trebuie să dai la o parte ceva vechi. Cum de nu m-am gândit la asta până acum?? E genială!

Asta nu înseamnă că dacă îți iei o geacă nouă trebuie să arunci o altă geacă. Poți să-ți cumperi o geacă și să dai un tricou, sau o pereche de pantaloni, sau chiar un ruj pe care nu-l mai folosești de mult și care 99% e expirat. Iar dacă hainele sunt în stare bună, please nu le arunca la gunoi, dă-le cuiva care o să se bucure de ele.

Deși probabil o să fie greu la început, această regulă este menită să-ți facă curat în dulap și indirect în viață. Și eu eram sceptică la început, dar Marie Kondo a făcut o avere pentru teoria asta.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile