Fără femei în fustă scurtă - o regulă aberantă dintr-o instituție publică din România anului 2017

Gruia Dragomir

Story Finder
Share
Tweet
Sursa foto: iwa.bradley.edu

Suntem în anul 2017, dar tărim în România. Așa se face că într-o instituție publică de la noi, femeile care se îmbracă în fustă scurtă sunt date afară de un jandarm, la ordinul prefectului.

Măsura aberantă impusă de prefectul județului Gorj spune că nu mai ai voie să intri îmbrăcat oricum în prefectură. E ordin, deci, nu se discută! Așa că jandarmul de la intrare s-a conformat și acum face fashion police.

Angajaţii, jurnaliştii şi contribuabilii care vin cu treabă la prefectură trebuie să respecte următorul dress code: bărbaţii n-au voie în pantaloni scurţi, femeile n-au voie în haine provocatoare (Doamne ferește! Ne vede Dumnezeu!). Vizitatorilor li se interzice intrarea în instituție în pantaloni scurţi (chiar și trei sferturi), papuci de plajă sau alte haine care ar putea părea provocatoare.

Și, dacă o doamnă vine cu treabă, dar este îmbrăcată într-o fustă prea scurtă sau în pantaloni scurţi, nu îi va fi permis accesul.

Angajatelor nu le convine, pentru simplul motiv că e vară și e cald și le-ar plăcea să se poată îmbrăca mai lejer, normal. Un jurnalist a fost scos afară pentru că era imbrăcat în pantaloni trei sferturi. Unei femei nu i-a fost permis accesul pentru că avea o fustă care nu acoperea genunchii.

Despre toate acestea, Ciprian Florescu, „eroul” acestei povești, prefectul judeţului Gorj, spune că atunci când mergem la o instituţie trebuie să ne pregătim atunci când plecăm de acasă. Întrebat ce va face dacă va prinde o angajată care e îmbrăcată provocator, prefectul a răspuns: „În primă instanţă o voi trimite acasă să se schimbe, a doua oară discutăm altfel.”

Cum altfel? Ce înseamnă acest altfel? O dă afară? Îi aplică o corecție? O bate? O arde pe rug? De când au instituțiile statului reguli vestimentare ca în biserică?

O astfel de mentalitate spune foarte multe despre competența unui prefect, chiar dacă nu pare. Să înterzici oamenilor să se îmbrace în pantaloni scurți sau în fuste scurte când afară sunt 37 de grade, e o dovadă clară că nu ești întreg la cap și că nu ești în măsură să iei decizii care pot afecta viața locuitorilor unui întreg județ.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile