Judecătorii i-au înapoiat permisul unui român mort, plus jumătate din amenda plătită

Share
29
Tweet
Poliția

România chiar e țara tuturor posibilităților. Mai nou, te poți urca la volan chiar de pe Lumea Cealaltă.

Un ieșean pe nume Valerian Vasiliu a dat în judecată Poliția pe 9 martie 2017, după ce fusese sancționat pentru depășirea limitei de viteză. „105 km/h în localitate” scria în procesul verbal, contravenție amendată cu 9 puncte-amendă (1.305 lei) și suspendarea permisului pentru 90 de zile.

Șoferul a contestat sancțiunea în instanță, iar Tribunalul Iași i-a dat dreptate până la urmă, pentru că polițistul nu a făcut dovada verificării metrologice a radarului. Problema e că decizia a fost luată după luni întregi de la moartea domnului Vasiliu, care a plecat dintre cei vii în octombrie 2017. În timpul procesului, practic.

Judecătorii ieșeni spun că bărbatul are acum tot dreptul să se urce la volan. Ba chiar are de primit înapoi jumătate din amenda plătită: „[...] anulează procesul verbal de constatare şi sancţionare a contravenţiei (...) întocmit la data de 9 martie 2017 de către intimat şi exonerează pe petent de sancţiunile aplicate. Dispune restituirea către petent a sumei de 653 de lei, achitată cu titlu de amendă, aferentă procesului verbal”. S-ar fi bucurat, păcat că n-a apucat verdictul...

Avocatul Gianina Poroșnicu spunede vină nu-i Tribunalul, ci însăși legislația: „Din păcate, nu există o instituţie în drept care să prevadă astfel de situaţii. Este adevărat că asemenea cazuri pot părea ciudate şi cumva sinistre chiar, dar, din acest punct de vedere, există un vid legislativ. Au existat cazuri în care instanţele au citat diverse persoane câteva termene bune, înainte de a afla că acele părţi nu mai erau în viaţă”.

Dacă tot vrea Dragnea să modifice legile, ar putea începe cu asta.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile