Ea este modelul care vorbește despre ce înseamnă să fii o persoană intersex

Share
59
Tweet
Hana Gabi Odiel Foto: Profimedia

Persoanele intersex sunt acelea care se nasc cu un sex biologic nederminat. Iar membrii familiei lor decid după naștere care va fi sexul persoanei.

Asta s-a întâmplat și cazul cunoscutului model Hanne Gaby Odiele.

Tipa și-a început cariera în 2005, când a defilat pentru Marc by Marc Jacobs, Rodarte sau Thakoon. Are în spate 12 ani de carieră și este mândră de faptul că este intersexuală.

Modelul s-a născut cu ceea ce se numește Androgen Insensitivity Syndrome (AIS), o trăsătură care poate să apară o dată la 20.000 de nașteri.

Din punct de vedere genetic, Hanne Gaby este bărbat, deoarece are cromozomi X si Y. S-a născut cu testicule, care i-au fost operate și înlăturate la vârsta de 10 ani, dupa ce părinții săi i-au spus că poate să dezvolte cancer și că nu va mai fi o fată normală.

Hanne a trecut și printr-o intervenţie de reconstrucţie vaginală la vârsta de 18 ani.

„Am aflat, la un moment dat după operaţie, că nu voi putea să am copii, că nu voi avea ciclu. Ştiam că ceva nu era în regulă cu mine”, a mărturisit fata.

Însă acele intervenţii chirurgicale i-au indus o cantitate mare de stres. Acesta este și motivul pentru care Hanne își dorește să-i descurajeze pe ceilalţi părinţi din lume care vor să îşi supună copiii ”unor operaţii care poate că nu sunt necesare”.

„Este foarte important pentru mine ca pe parcursul vieţii mele să anulez un tabu”. „Nu e o mare problemă dacă eşti intersexual. Dacă părinţii ar fi sinceri de la bun început... Pentru mine a fost o traumă, din cauza a ceea ce ei au făcut”, a mărturisit modelul în cadrul unui interviu.

Modelul a pozat şi în paginile unor reviste celebre, precum Vogue Italia, Marie Claire, Teen Vogue şi Elle. A participat la campanii de promovare ale unor branduri de renume, Mulberry, Balenciaga şi Vera Wang.

Hanne este căsătorită cu John Swiatek, care este şi el model profesionist.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile