Este România pregătită pentru o femeie președinte?

Ioana Motoc

HOT on Web
Share
184
Tweet
Foto: Facebook/Gabriela Firea

Cele mai recente sondaje privind popularitatea politicienilor români o arată pe Gabriela Firea în topul preferințelor compatrioților noștri. E adevărat că, spre deosebire de Elena Udrea, fostă candidată la președinție, primarul Capitalei se bucură și de sprijinul celui mai puternic partid din România.

Soția lui Florentin Pandele a acordat în ultimele luni milioane de euro din bugetul primăriei Bucureștiului pentru construirea Catedralei Mântuirii Neamului.

Azi aflăm că doamna primar nu are de gând să se oprească aici. Potrivit propunerii de buget pentru 2017, municipalitatea vrea să aloce 55 de milioane de lei pentru biserici și 30 milioane de lei pentru statui.

Din cei 50 de milioane de lei, 15 ar urma să fie direcționați doar către Catedrala Mântuirii Neamului, în condițiile în care nu puține sunt problemele de infrastructură cu care se confruntă Bucureștiul.

Pare a fi un plan bine pus la punct de fostul om de televiziune cu aspirații la cea mai importantă funcție din stat.

Cu toate acestea, ceva parcă nu se pupă. E un lucru deja cunoscut faptul că Biserica sprijină societatea patriarhală, o societate ai cărei membri nu sunt străini de misoginism, discriminarea femeii și impunerea unor roluri sociale bazate pe gen.

În aceste condiții, cel puțin la nivel teoretic, Gabriela Firea nu ar avea cum să se bazeze pe un electorat compus din reprezentanți ai Bisericii și enoriași.

Însă, în România, paradoxul e la ordinea zilei. Și va fi foarte interesant să observăm cum va evolua activitatea celei care ar putea deveni primul președinte femeie al României.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile