Așa arată o imagine perfectă, după 4200 de ore muncite la ea ca să iasă

Ana Tepșanu

Nonprincess
Share
43
Tweet
Fotograful Alan McFadyen a realizat imaginea perfectă

Cât de ușor crezi că este să surprinzi imaginea perfectă? Ok, vorbesc aici despre o imagine surprinsă în natură, imagine care implică un pescăruș albastru.

Fotograful Alan McFadyen este cel care poate răspunde la această întrebare și în mod sigur îți va spune că nu este deloc o muncă de câteva ore, ci una de mii de ore.

Dap, ai auzit bine - MII DE ORE! De ce? Păi, pescărușul albastru are precizia unui înotător olimpic și plonjează în apă atât de repede după pradă, încât nici n-apuci să-ți dai seama ce s-a întâmplat.

Alan a reușit să realizeze imaginea perfectă cu pescărușul albastru, fix înainte ca acesta să prindă un pește, în timp ce corpul lui se oglindește în apă.

Alan mcfadyen photography - imaginea perfectă

Pescărușul albastru este o pasăre micuță și poate plonja în apă cu o viteză de aproape 40 de kilometri pe oră. Îți dai seama ce greu este să prinzi fix acest moment?

"The [kingfisher’s] speed is incredible and fascinating to watch. Even at 10 frames per second, sometimes you get nothing in the [photograph]. It’s that fast", susține Alan.

McFadyen vine din Kirkcudbright, Scoția, și a devenit pasionat de pescăruși albaștri în copilărie, atunci când urmărea aceste păsări împreună cu bunicul său pe râul Tarff. De atunci, de fiecare dată când vede o astfel de pasăre în timp ce-și procură hrana, devine fascinat.

Alan a fost pescar inițial, dar după ce s-a lovit la spate, el a fost nevoit să schimbe această meserie pe cea de fotograf. Asta se întâmpla în urmă cu 6 ani. McFadyen obișnuiește să-și petreacă timpul pe răul Tarff și să fotografieze animalele din zonă.

Pescărușul albastru a fost în mod cert o provocare. Nu este singurul om de pe acest pământ care are o pasiune pentru această pasăre, însă și-a dorit ceva unic și diferit față de toate imaginile care au apărut pe internet.

Zis și făcut: a fost dat startul obsesiei sale pentru a realiza imaginea perfectă. Și uite așa au trecut peste 4200 de ore în acest proiect și peste 720.000 de imagini. Alan a încercat multe unghiuri de abordare până să ajungă la concluzia că reflexia păsării în apă este cea mai bună alegere.

Rezultatul a fost pe măsura așteptărilor și Alan a reușit să surprindă această pasăre în cel mai grațios și poetic mod. Pe mine una m-a fascinat. Tu ce părere ai?

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile