Ploaia de meteori Orionide va lumina cerul într-un mod spectaculos în octombrie

Ana Tepșanu

Nonprincess
Share
262
Tweet
Foto ilustrativ

Cerul este minunat de privit în orice moment al zilei, însă atunci când avem de-a face cu o "ploaie de stele", lucrurile sunt și mai intense.

Pe 12 august 2017 am avut parte de cea mai mare ploaie de meteori din istoria umanității. Dacă ai ratat-o sau n-ai avut niciun loc bun din care să te bucuri de ea, natura, așa cum ne-a obișnuit deja, îți mai dă o șansă - ploaia de meteori Orionide.

Va avea apogeul în weekendul 20-21 octombrie, vremea se anunță una călduroasă, așa că te invit să te pregătești și să-ți găsești locul perfect unde să mergi și să te bucuri de ea.

Foto ilustrativ

Până una alta, hai să-ți explic puțin despre acest fenomen.

Numele îi vine de la faptul că meteorii din ploaie vin din jurul constelației Orion (din coada cometei Halley).

Orion își trage numele după uriașul vânător din mitologia greacă și, de obicei, reprezintă cea mai mare grupare de stele pe care o poate vedea cineva.

Ploaia de Orionide este formată din meteori care circulă de-a lungul cerului, așa că tu vei putea vedea urma lăsată de aceștia, asemănătoare cu o linie de lumină. Sunt foarte rapizi, așa că nu-ți lua ochii de pe cer și fii foarte atent.

Se văd cu ochiul liber, însă trebuie să fii treaz după 12 noaptea pentru a te bucura de ei; cel mai bine se afișează în jurul orei 2 dimineața.

Cel mai important lucru este că trebuie să-ți alegi un loc ferit complet de lumină, unde cerul se poate vedea în toată splendoarea și lumina lui.

Foto ilustrativ

În ceea ce privește intensitatea meteorilor, cei de la space.com spun că vom avea parte de 80 de meteori pe oră, dar cel mai probabil vei vedea în jur de 20-30. Ploaia de Orionide ține până pe 29 octombrie, dar, după cum am zis, apogeul este 20-21 octombrie.

Orionidele sunt printre cele mai importante ploi de meteori ale anului, așa că eu una abia aștept să le văd și sper că și tu!

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile