Stai liniștit, iarba nu provoacă anxietate

Ana Tepșanu

Nonprincess
Share
78
Tweet
Iarba nu provoacă anxietate

Fumatul de marijuana poate nu are întotdeauna efecte pozitive, dar un lucru este cert - nu provoacă anxietate.

Iarba devine din ce în ce mai legală în State, dar și în Europa (vezi orașe unde este decriminalizată, cum ar fi Barcelona, Lisabona, Praga sau țări precum Grecia și chiar Polonia), așă că s-au înmulțit și studiile asupra efectelor acesteia.

Spre exemplu, recent s-a făcut un studiu cu privire la conexiunea dintre iarbă și anxietate, iar concluziile acestuia sunt foarte clare - nu este posibil să dezvolți stari de anxietate de la iarbă.

Iarba nu provoacă anxietate

De-a lungul vremii, mai mulți oameni de știință au legat marijuana cu sentimentele de anxietate, așa că Dr. Conal Twomey, cercetător britanic la University of Southhampton, s-a hotărât să analizeze în detaliu aceste cercetări.

El a pus o întrebare corectă - "Cannabisul provoacă anxietate sau oamenii care suferă de anxietate sunt mult mai predispuși să fumeze marijuana, deoarece îi ajută să se liniștească și să scape de stres?"

Iarba

Twomey a analizat 10 studii făcute pe acest subiect, unde au fost implicați aproape 60.000 de oameni (controlați din punct de vedere demografic, al problemelor de sănătate mintală și al abuzului de substanțe), și a descoperit că legătura dintre consumul de iarbă și dezvoltatea anxietății este foarte slabă.

"Șansele de a dezvolta simptome dezvoltate de anxietate au fost de 1.15 ori mai mari pentru consumatorii de iarbă care fac asta în mod regulat, decât la cei care o fac doar din când în când. Este un număr semnificativ, dar în continuare foarte mic de șanse", a spus Conal.

Iarba nu provoacă anxietate

El a analizat toate datele primite și a ajuns la concluzia că iarba nu provoacă anxietate și nici nu generează simptome relevante ale acesteia.

"Atunci când calitatea studiilor a fost analizată, șansele de a dezvolta anxietate au scăzut la un nivel nesemnificativ (1.04). Astfel, ajung la concluzia că iarba reprezintă un factor minor în cazul acestei probleme", a notat Twomey.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile