Stația Spațială Chineză se va prăbuși pe Pământ și nu se știe exact unde sau când

Gruia Dragomir

Story Finder
Share
58
Tweet
Sursă foto: commons.wikimedia.org

Stația Spațială Chineză, Tiangong-1, cu o greutate de 8,5 tone, se îndreaptă către Pământ, iar specialiştii chinezi au recunoscut că situația le-a scăpat de sub control și nu știu unde sau când va avea loc impactul.

Se știe doar că e posibil ca acesta să se întâmple oricând în intervalul octombrie 2017 - aprilie 2018.

Tiangong-1 a fost lansat în 2011 şi a făcut parte dintr-un plan ambiţios al chinezilor de a deveni o superputere spaţială. În 2012 a fost vizitată de prima femeie astronaut din China, Liu Yang. Dar, în 2016, oficialii chinezi au confirmat speculațiie care susțineau că au pierdut controlul staţiei spaţiale şi că aceasta se va prăbuşi pe Pământ.

În momentul de față, stația se află la 300 de kilometri de Pământ, iar viteza de cădere s-a accelerat. Chiar dacă specialiștii spun că majoritatea părţilor din staţia spaţială vor arde complet în atmosferă, sunt șanse foarte mari ca bucăți de 100 de kg să ajungă și pe suprafaţa Pământului.

Prezicerea locului în care se vor prăbuşi aceste fragmente va fi posibilă doar cu puțin timp înainte să se întâmple, dar chinezii spun că șansele să cadă în zone intens populate sunt mici.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile