O stațiune din Europa îi amendează pe turiștii care se plimbă în costume de baie

Gruia Dragomir

Story Finder
Share
11
Tweet
Sursa foto: commons.wikimedia.org

Una dintre cele mai frumoase insule din lume a introdus amenzi pentru turiștii care se plimbă pe străzi în costume de baie, la bustul gol sau au un comportament indecent, adică dacă sunt beți.

Este vorba de insula Hvar, din Croația. Localnicii s-au tot plâns de aceste lucruri, iar primarul a decis sa impună amenzi usturătoare pentru cele de mai sus.

Așadar, dacă ajungi în Hvar și te plimbi pe străzi în costum de baie, îți vei lua o amendă de 600 de euro. De asemenea, dacă bei o sticlă de bere pe stradă îți poți lua o amendă de 700 de euro. Un pic cam exagerat.

Autorităţile din insula Hvar spun că aceste măsuri au fost luate pentru că turiştii neglijenţi au transformat oraşul dintr-o destinaţie elegantă și cochetă într-una de duzină și a dezmățului.

Însă aceleași autorități uită că 18% din PIB-ul Croaţiei provine din turism, iar prin astfel de măsuri îi faci pe turiști să aleagă alte destinații, unde nu vor plăti o amendă mai scumpă decât întregul sejur doar pentru că s-au plimbat fără tricou.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile