Sunt 4 tipuri de consumatori de alcool- Tu unde te încadrezi?

Share
Tweet
alcool Foto: Pexels

Atunci când oamenii consumă alcool pot avea diferite motive.

Însă cum ne comportăm în timp ce savurăm un vin, ce băuturi alcoolice preferăm sau de ce bem? Astea au fost întrebările asupra cărora oamenii de știință au reflectat o bună perioadă de timp.

Potrivit cercetătorilor, consumatorii de alcool se încadrează în patru mari categorii:

Beau pentru a socializa

Dacă te uiți în jur, în orice local vezi un grup de tineri sorbind alcool doar pentru a lega anumite legături sociale. Desigur, nu e vorba doar despre asta. Însa, în acest exemplu, băutura este o modalitate de a lega noi relații sau chiar o opțiune pentru a crește fluxul de divertisment în cadrul reuniunii. Potrivit experților, să consumi alcool este o distracție comună între tineri.

Beau pentru a se adapta

Aici experții vorbesc doar despre oamenii ăia care beau la ocazii speciale. În mod normal acești oameni nu prea consumă alcool, însă la anumite evenimente aleg să bea. De ce? Pentru a se integra într-un grup și pentru a nu fi luați peste picior de ceilalți.

Pentru a îmbunătăți starea de spirit

Există un alt grup de tineri care consumă alcool și au un motiv bine întemeiat pentru a face asta. Aceștia sunt cei care consumă alcool pentru a-și îmbunătăți starea de spirit. Experții spun că tipul ăsta de persoane sunt extrovertite și au un caracter impulsiv.

Beau pentru a-și rezolva problemele

Potrivit cercetătorilor, există persoane non-agresive care consumă alcool pentru a-și rezolva anumite probleme „interioare”. Se pare că acest obicei este întâlnit mai des la femei. Nu o spunem noi, ci experții. Problemele de la locul de muncă, neînțelegerea cu partenerul sau sentimentul unei vieți neîmplinite sunt doar câteva dintre motivele pentru care reprezentantele sexului feminin aleg să consume alcool.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile