Tot ce știm despre Twin Peaks 2017, noua serie de la care avem mari așteptări

Ana Tepșanu

Nonprincess
Share
Tweet
Twin Peaks

Twin Peaks este genul de serial nemuritor - chiar dacă anii au trecut peste el și multe detalii au fugit din memoria mea, nu am cum să-i uit vreodată coloana sonoră sau personajele atent conturate, făcute parcă să te bântuie și să-ți rămână înțepenite în minte.

Povestea încârcată, atmosfera dubioasă, sentimentul ăla de apăsare pe care ți-l creează, toate sunt elemente definitorii pentru povestea spusă de Mark Frost și David Lynch.

Scheletul acțiunii, cel pe care a stat scrisă întrebarea-cheie "Cine a ucis-o pe Laura Palmer", nu a fost atât de definitoriu, pe cât a fost abilitatea creatorilor de a menține vibe-ul dulce-bolnav al serialului.

Amestecul de normal vs anormal sau realitate vs SF a creionat personaje parcă desprinse de lumea noastră, dar de care nu este exclus să te atașezi.

Twin Peaks

Twin Peaks: The Return

Mark Frost și David Lynch continuă întâmplările din 1990-1991 într-o serie de 18 episoade (două dintre ele au fost selectate să fie vizionate la Festivalul de Film de la Cannes 2017). Regia îi aparține în totalitate lui Lynch.

Noul Twin Peaks se va lansa pe 22 mai pe HBO (la o zi după premiera din SUA) și nu oferă foarte multe detalii fanilor, însă aduce o întrebare esențială în rândul acestora, și nu numai - se va putea oare păstra atmosfera din serialul clasic sau nu?

Frost și Lynch au avut la dispoziție 25 de ani să revină, să ne lase complet uimiți și să creeze un plot acaparant. Abia aștept să văd dacă va fi așa sau nu.

Twin Peaks

Rewind - ultima scenă

Twin Peaks a fost scos de pe post după al doilea sezon, deoarece publicul și-a pierdut interesul în poveste după ce a aflat că Leland Palmer, mai exact Bob (spiritul demonic care-l controla și despre care se crede că l-ar fi molestat în copilărie) a ucis-o pe Laura (Sheryl Lee).

Povestea a fost continuată în Twin Peaks: Fire Walk with Me, film regizat de David Lynch și scris de el împreună cu Robert Engels.

Întorcându-ne la Twin Peaks, vreau să vorbesc puțin despre ultima scenă din serialul clasic, și anume momentul în care Agentul Cooper (Kyle McLachlan) s-a întors în Camera Roșie, un fel de purgatoriu aflat în pădurea de lângă Twin Peaks.

Twin Peaks

Aici există un moment misterios, moment care ne așteptăm să fie explicat și detaliat în continuare - fantoma Laurei Palmer i-a spus lui Cooper: "I’ll see you again in 25 years".

Motivul pentru care Cooper a intrat în Red Room a fost acela de a o salva pe iubita lui, Annie (Heather Graham), din Black Lodge - versiunea de Iad a serialului. A reușit să facă asta, însă nu înainte de a fi urmărit prin labirintul din Red Room de sosia lui.

Detectivul s-a trezit apoi într-o cameră de hotel, în compania șerifului și a doctorului, și a întrebat "Cum se simte Annie?". După ce a fost asigurat că Annie e ok, Cooper a intrat în baia de la hotel. S-a uitat în oglindă, iar ochii i-au devenit negri.

Brusc, s-a lovit cu capul de oglinda din fața lui, însă reflexia nu era a lui - ci a lui Bob (Frank Silva). Cooper, posedat de Bob, s-a uitat apoi înspre ușa la care bătea șeriful și a început să întrebe pe un ton batjocoritor și obsesiv: "How’s Annie? How’s Annie? How’s Annie?" Pam pam.

Ce știm până acum despre noua serie

Lynch va regiza fiecare episod în parte - el a spus că acestea au fost scrise și filmate ca într-un film de lungmetraj. Regizorul s-a ferit să ofere detalii despre noua serie, însă a declarat - "People expect things and hopefully their expectations are met when they see the thing".

Tot ceea ce David a spus a fost că ultimele 7 zile din viața Laurei Palmer (dezbătute și în Twin Peaks: Fire Walk with Me) sunt foarte importante pentru noile episoade.

O întrebare importantă rămâne - Cooper, posedat de Bob, a fost așa în ultimii 25 de ani, iar Good Cooper este prins în Black Lodge? Rămâne să vedem.

Actori vechi:

În ceea ce privește actorii, Maclachlan se întoarce în mod cert în rolul lui Cooper și el este singurul care a citit întreg scenariul; ceilalți actori au primit doar părțile importante pentru rolul lor. Sheryl Lee va fi prezentă și ea, însă nu știm dacă în rolul Laurei Palmer sau Maddy Ferguson sau amândouă.

Se pare că morții sunt prezenți printre vii, iar Ray Wise va juca din nou rolul lui Leland Palmer. Lista continuă cu Sherilyn Fenn în rolul lui Audrey Horne, Dana Ashbrook în rolul lui Bobby Briggs, Madchen Amick în rolul lui Shelly Johnson, Peggy Lipton în rolul lui Norma Jennings și James Marshall în rolul lui James Hurley.

Lynch revine și el în rolul boss-ului FBI, Gordon Cole, iar David Duchovny apare și el în rolul transgenderului agent Denise Bryson.

Twin Peaks

Nu o vom vedea pe Lara Flynn Boyle în rolul Donnei, dar n-am văzut-o nici în Fire Walk With Me, deci nu e o surpriză atât de mare. Moira Kelly, cea care i-a luat rolul, nu va fi nici ea prezentă în seria din 2017.

Frank Silva, interpretul lui Bob, a murit, și nu știm nimic de Piper Laurie în rolul lui Catherine Martell, Joan Chen în rolul lui Josie Packard sau de Michael J Anderson în rol de The Man From Another Place.

Din păcate, nici Heather Graham nu va apărea în rolul lui Annie, așa că e posibil să nu avem niciun răspuns la întrebarea maniacală a agentului Cooper din ultima scenă - "How’s Annie?"

Șeriful Harry Truman va fi jucat de Robert Forster și nu de Michael Ontkean; Lynch a spus că Foster a fost alegerea lui pentru rolul inițial.

Twin Peaks

Actori noi:

O groază de oameni au fost implicați în această nouă serie, așa că e normal ca așteptările să fie pe măsură. Vom vedea în serie și actori din alte filme semnate de Lynch, cum ar fi Naomi Watts (Mulholland Drive), Laura Dern (Blue Velvet, Wild at Heart, Inland Empire) sau Balthazar Getty (Lost Highway).

Vor apărea și muzicienii Eddie Vedder, Trent Reznor, Sharon Van Etten și Sky Ferreira. Alte nume prezente sunt - Michael Cera, Jim Belushi, Ashley Judd, Jennifer Jason Lee și Amanda Seyfriend. UAU!

Twin Peaks

Concluzii:

Twin Peaks se bazează mult pe teorii și supoziții, așa că, in the end, putem să ne așteptăm la orice. Lynch a refuzat și un trailer tradițional și a lansat, în schimb, un clip de 30 de secunde în care personajul său, Gordon Cole, mănâncă o gogoașă.

Cele mai multe detalii le-a oferit președintele Showtime, David Nivens, care a spus: "the core of it is Agent Cooper's odyssey back to Twin Peaks".

Sper ca noul Twin Peaks să aibă magia, misterul, ciudatul, angoasele, personajele complexe și thrill-ul din show-ul clasic. Nu mai am mult și voi afla; și tu la fel.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile