Un oraș din România interzice magazinele second-hand, casele de amanet și sălile de jocuri de noroc

Gruia Dragomir

Story Finder
Share
38
Tweet
Sursa foto: ro.wikipedia.org/wiki/Oradea

Ce-i drept, le interzice parțial, dar tot mi se pare o măsură bună. Iată despre ce este vorba.

Saptamana trecută, primarul municipiului Oradea, Ilie Bolojan, a prezentat public un pachet de măsuri pentru dezvoltarea centrului istoric al municipiului, proaspăt renovat, pentru a-l face cât mai atractiv pentru turiști.

Bineînțeles, magazinele second-hand, casele de amanet, sălile de jocuri de noroc, spălătoriile de mașini sau service-urile auto nu sunt deloc ceea ce ar vrea să vadă un turist în centrul istoric al unui oraș pe care-l vizitează. De aceea, edilul a explicat că măsurile vizează interzicerea acestor activități în centrul municipiului Oradea.

Astfel, activitatea de service auto şi spălătorii auto ar putea fi interzise în centrul vechi începând din ianuarie 2018, urmând ca din 2019 să intre în vigoare și interzicerea funcţionării caselor de amanet, a magazinelor cu produse second-hand şi a sălilor de jocuri de noroc.

Pe de altă parte, măsurile sunt completate cu stimularea dezvoltării în zona centrală a unor terase, baruri şi alte localuri care au ca scop atragerea turiştilor. Dar și cu creșterea impozitelor cu 50% pentru clădirile din zona istorică în care nu se desfăşoară activităţi economice, deşi au potenţial în acest sens, şi pentru terenurile construibile ţinute fără construcţii.

Bucureștiul ar putea învăța de la Oradea cum să-și facă centrul vechi mai curat, mai atractiv, mai frumos, fără clădiri în paragină și terenuri transformate în gropi de gunoi.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile