H&M dezvăluie prima colecție unisex, ‘Denim United’

Bianca Bârsan

Street Style
Share
169
Tweet

Departe de modelele înflorate și volănașele care parcă au acaparat întreg mall-ul (orașul?) sezonul ăsta, brandul H&M pare să se îndrepte într-o cu totul altă direcție cu noua sa colecție casual denim. Poate inspirați de colecția Ungendered de la ZARA - sau poate nu -, ‘Denim United’ pare să fie exact ceea ce ne lipsea primăvara asta, aducând în prim plan de la geci de blugi cu tentă vintage până la salopete lungi precum cele din copilărie, tricouri basic sau hanorace oversized, toate bazate pe silueta unisex.

Foto: H&M

Ce e 'Denim United', de fapt?

‘Denim United’ este o colecție despre inclusivitate, despre interogarea normelor societale actuale, o colecție necesară într-o eră în care știm că atât de la femei, cât și de la bărbați se așteaptă fel și fel de lucruri: femeia trebuie să poarte haine "feminine", iar bărbatul din contră, să fie cât mai puțin feminin și, eventual, să poarte doar culori neutre, fără rozuri sau mov. 'Denim United' vine cu propunerea ca atât bărbații, cât și femeile, să poarte aceleași haine și interoghează, deci, convențiile luate drept literă de lege de mulți dintre noi. E kind of aspirational, dacă mă întrebi pe mine, și mi se pare o colecție super sexy, cât și una extrem de necesară - mă bucur că în sfârșit o să pot cumpăra un tricou/hanorac basic la același preț la care îl va cumpăra și un tip. Get it? De regulă, hainele pentru femei sunt mai scumpe decât aceleași haine de la raionul pentru bărbați.

Foto: H&M

Dar totuși, de ce e important conceptul de îmbrăcăminte unisex?

Because fuck gender norms, that’s why. Pentru că în 2017, să te simți constrâns să te îmbraci într-un anume fel sau altul nu mai are niciun sens. Pentru că vorbim de democrație și autonomie asupra propriei imagini; democrație în contextul ăsta însemnând că te îmbraci cum vrei tu, nu cum ar vrea ceilalți (a se citi iubit/ă, prieteni, părinți ș.a.m.d.). În 2017 everything goes. În 2017 purtăm boyfriend jeans și cămăși supradimensionate. În 2017 nu mai există feminin sau masculin - cel puțin nu în sesul ăla rigid de altădată. În 2017 e, în sfârșit, timpul să avem parte de haine unisex și să ne prezentăm așa cum vrem, iar asta e grozav. Adică, just look at the pictures!

Foto: H&M

Denim United nu înseamnă doar tipe în haine largi și masculine.

Contrar a ceea ce ai putea crede, ‘Denim United’ nu este doar o colecție de haine de inspirație masculină, ci, dimpotrivă, împrumută materiale, forme și texturi “din garderoba ambelor genuri” conform reprezentanților brandului. Spre exemplu, una din cele mai mișto piese pe care le-am reperat este o tunica-slash-rochie din denim, pe care sper să o vedem purtată atât de femei, cât și de bărbați primăvara asta.

Foto: H&M

Topic-uri

h&m unisex denim casual
Arată comentariile

NOIZZ URBAN

Vezi și

Extinde