Cum s-a schimbat corpul bărbatului în 150 de ani

Share
10
Tweet
Schimbările fizice care au modelat de-a lungul timpului silueta ideală masculină Foto: Noizz.ro

În ultimii 150 de ani corpurile bărbaților au trecut prin multe schimbări, în funcție de anumiți factori economici sau sociali.

Dacă azi sunt la modă bărbații masivi cu mușchi și tatuaje, pe vremea stră-stră-străbunicelor noastre cei care făceau furori erau puțin plinuți. Ăsta era un semn semn de bunăstare şi de apartenenţă la o clasă socială înstărită.

Artistul Nickolay Lamm a făcut o scurtă istorie a schimbărilor fizice care au modelat de-a lungul timpului silueta ideală masculină.

Evolutie Foto: YouTube.com / Youtube

Anul 1870 a fost perioada bărbaților plinuți, cu picioare scurte și groase. Idealul masculin din vremea aceea este considerat azi supraponderal.

Un secol mai târziu bărbatul culturist era la mare căutare. Iar actorii de la Hollywood au fost primii care au promovat acest tip de perfecțiune masculină.

În 1930 s-a văzut ce înseamnă un trup masculin perfect. Și de aceasta dată actorii din marile producții cinematografice au influențat silueta masculină. Pe vremea aia, Cary Grant este unul dintre cei care îndeplinea standardele unui bărbat ideal din punct de vedere fizic.

În anii ’60 s-a schimbat imaginea despre corpul masculin perfect. Atunci au apărut bărbații skinny, după cum i-a numit Lynne Luciano, autorul cărții „Looking Good, Male Body Image In Modern America”. Tinerii au adoptat un stil de viață rebel, aveau părul lung, barbă și nu erau deloc preocupați de activitatea fizică.

Între 1970 și 1980 bărbații au început să-şi dorească un aspect fizic precum cel al actorului Arnold Schwarzenegger.

Arnold Schwarzenegger Foto: eastnews.pl / East News

în 1990 bărbatul cu o constituţie suplă, fără să fie excesiv lucrată la sala de sport, a luat locul mușchilor. Actorul Brad Pitt, aşa cum a arătat în rolul interpretat în filmul „Fight Club", a fost reprezentativ pentru acea perioadă.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile