Theresa May, robotică şi lipsită de emoţii într-un mesaj video despre Pride

Ioana Motoc

HOT on Web
Share
12
Tweet
Theresa May/Sursă foto: YouTube - Pride in London

London Pride-ul de anul acesta nu a fost unul lipsit de incidente. De la afişele cu mesaje anti gay, până la video-ul ăsta, care pare a fi cel mai creepy, fără emoţii, lipsit de onestitate clip pe care l-am văzut vreodată.

E adevărat că nu ne-am fi putut să ne-o închipuim pe doamna May desenată curcubeie pe faţă, dar nici video-ul ăsta nu ajută foarte mult.

Platitudinile primului ministru se axează în principal pe promovarea egalităţii, lucru aflat cumva în antiteză cu deal-ul său cu DUP (Democratic Unionist Party), partid ai cărui reprezentanţi nu şi-au ascuns caracterul homofob de-a lungul timpului.

Şi, deşi lucrurile s-au îmbunătăţit lately, statisticile votului lui May privind drepturile LGBT din ultimii ani nu arată foarte bine.

Fiind fată de preot, aceasta a sprijinit o lege care îngreunează viaţa sexuală a homosexualilor.

În anul 2000, ea a votat împotriva abrogării secțiunii 28 a politicii școlare anti-homosexuali, în 2002 s-a opus acordării cuplurilor de același sex dreptul la adopţie, şi, deși în 2004 a votat pentru parteneriate civile și a declarat că nu va vota din nou ca în trecut, ulterior, s-a abținut de la un număr semnificant de voturi legate de drepturile LGBT. De-a lungul timpului, a fost criticată și pentru că nu a făcut suficient pentru a ajuta solicitanții de azil LGBT.

Anul acesta marchează 50 de ani de când parlamentul a abrogat legile care au condamnat homosexualitatea în Anglia și Țara Galilor. Şi chiar dacă mai e drum lung până la civilizaţie, lucrurile evoluează.

Chiar şi cu filmuleţul ăsta:

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile