100 de artiști au potențialul de a transforma România prin arta lor și vor fi încurajați să facă asta

Ana Tepșanu

Nonprincess
Share
10
Tweet
Foto ilustrativ

România are potențial datorită oamenilor care încă trăiesc aici, oamenilor creativi, smart și proactivi.

Ei sunt cei care pot schimba țărișoara asta și pot face lucrurile să fie un pic mai bune pentru noi toți, iar datoria noastră este să-i găsim și să le oferim posibilități de dezvoltare.

Absolut, un brand care deja s-a poziționat în piața românească drept unul care încurajează schimbarea, diversitatea și creativitatea, a lansat, în anul Centenarului, www.100absolutartists.ro, prima platformă care susține și promovează noul val de artiști din cinematografie, literatură, arte vizuale, design vestimentar și muzică.

Scopul este acela de a aduce în fața publicului 100 de tineri care au potențialul de a deveni nume de referință în domeniile artistice în care activează.

Absolut

Selecția celor 100 de artiști va fi realizată în colaborare cu cinci curatori, în urma unui proces de evaluare și selecție transparent, anunțat în comunicarea din jurul platformei.

Pentru fiecare zonă creativă în parte, proiectul reunește cinci curatori, după cum urmează:

Foto ilustrativ
  • istoricul de artă și curatorul Magda Radu - Arte Vizuale
  • jurnalistul și scriitorul Alex Tocilescu - Literatură
  • criticul de film Iulia Blaga - Cinematografie
  • redactor-șef al revistei ELLE România, Roxana Voloșeniuc – Design Vestimentar
  • Dan Amariei, solistul trupei de rock alternativ Omul cu Șobolani - Muzică.

Platforma ajută fiecare artist român la început de drum, care are potențialul de a avea un cuvânt de spus în domeniul său, și-i pune la dispoziție "scena" pentru a-și manifesta ideile.

www.100absolutartists.ro pornește de la convingerea că progresul, în orice domeniu, se naște din creativitate și libertate de expresie artistică.

Artiștii expuși vor fi promovați în comunicarea de pe rețelele sociale, dar și printr-o campanie de media dedicată, pentru a oferi o "voce" puternică artei tinere din România.

Foto ilustrativ

PS: În paralel cu introducerea celor 100 de artisti, platforma propune vizitatorilor și o experiență digitală adaptată intereselor tinerilor care aleg să își manifeste creativitatea în cadrul festivalurilor de muzică. Poți alege să te joci în spațiul de artă colaborativă - Absolut Party City - și să parcurgi un labirint virtual pentru a câștiga bilete la Untold și alte premii mișto.

Foto ilustrativ

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile