Au început înscrierile pentru Artdoor - concursul internațional și tabăra de creație pentru instalații de mari dimensiuni

Ana Tepșanu

Nonprincess
Share
Tweet
Contesa - Ileana Oancea

S-a dat startul ARTDOOR - Big Art Meets Nature, competiția internațională pentru instalații de mari dimensiuni.

Concursul își propune selectarea și finanțarea proiectelor de artă contemporană și arhitectură, fiind acordate premii de peste 20.000 euro.

Proiectele câștigătoare vor fi expuse în aer liber, în cadrul Festivalului AWAKE, în perioada 17-19 august 2018, pe domeniul Teleki din Gornești, județul Mureș.

Concursul este deschis participării autorilor individuali sau comunităților de artiști, iar înscrierile se pot face până pe 11 iunie 2018 prin completarea formularului disponibil pe site-ul ARTDOOR.

Fluid - Rizi

Printre criteriile pe baza cărora se va realiza evaluarea proiectelor se numară:

Trees are living statues - Julien Britnic
  • originalitatea proiectului
  • reprezentativitatea conceptului în contextul temei
  • impactul estimat asupra publicului și fezabilitatea proiectului
  • toate detaliile fiind disponibile în regulamentul oficial al concursului publicat pe site.

Juriul

Mircea Cantor, unul dintre cei mai bine cotați artiști români contemporani, se alătura pentru al doilea an consecutiv proiectului ARTDOOR, în calitate de invitat special și membru al juriului.

Mircea Cantor

Attila Kim, arhitect si Comisarul României la Bienala de la Veneția, și Angela Kovacs, arhitect și președintele filialei Mureș a Ordinului Arhitecților din România, întregesc juriul anul acesta.

Attila Kim

Prima ediție AWAKE

La prima ediție a concursului au fost premiate 11 lucrări de mari dimensiuni, ce au putut fi admirate de participanții AWAKE.

Expoziția din 2017 a inclus și lucrarea "Give More Sky To The Flags" realizată de Mircea Cantor, ce este în prezent expusă în curtea Cetății Medievale din Tîrgu Mureș.

Give More Sky To The Flags - Mircea Cantor

Calendarul competiției 2018:

Mirroring - Catalin Oancea
  • Înscrieri: până pe 11 iunie 2018, ora 23:59
  • Jurizare: 12 iunie 2018
  • Anunțarea finaliștilor: 13 iunie 2018
  • Depunerea contestaţiilor: termen limită – 14 iunie 2018, ora 23:59
  • Soluţionarea contestaţiilor: 15 iunie 2018
  • Anunțarea câștigătorilor: 18 iunie 2018

Motto-ul competiției ARTDOOR, "Big Art Meets Nature", este inspirat de locul unde vor fi expuse lucrările câștigătoare - Domeniul Teleki din Gornești, care găzduiește un parc dendrologic impresionant și Castelul Teleki, denumit "cel mai frumos castel din Transilvania".

Trunchi vs Cherestea - Emil Dobriban

RDW

În 2018, ARTDOOR este prezentat și către comunitatea Romanian Design Week și face parte din traseul Weekend în Cartierul Creativ.

Trei dintre lucrările câștigătoare ale primei ediții vor putea fi admirate de publicul din București în perioada 19 – 20 mai, pe străzile din Cartierul Creativ.

Pe 19 mai, începând cu ora 21:00, la Apollo111 toți iubitorii de artă sunt invitați la petrecerea "AWAKE presents The Art Connection" ce își propune celebrarea artei ca punte de legatură între oameni, idei și proiecte.

Participanții vor descoperi un univers senzorial ce recreează atmosfera de la festival printr-un mix eclectic de muzică, asigurată de Corvin, Buniku' și Călin "No Clue", proiecții video și instalații artistice de mari dimensiuni.

Pe 20 mai, de la ora 15:00, la Concept Store Cartier Creativ (Calea Victoriei nr 46), organizatorii ARTDOOR vor avea o discuție informală cu toți cei interesați să aplice anul acesta la concurs.

Vor răspunde întrebărilor Laura Coroianu, vicepreședinte Culturaft și directorul Festivalului AWAKE și Angela Kovacs, membră a juriului și președintele filialei Mureș a Ordinului Arhitecților din România.

AWAKE

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile