Banksy spune cum a reușit să distrugă tabloul care abia se vânduse cu 1.4 milioane de dolari

Ana Tepșanu

Nonprincess
Share
Tweet
Balloon Girl

Banksy reușește în continuare să ne fascineze și să ne uimească, iar asta cred că-l face un artist extrem de prezent și talentat. Dacă ai dispărut puțin de pe internet în ultimele zile, lasă-mă să-ți povestesc cea mai recentă știre care-l implică pe artist.

În cadrul unui event care a avut loc la casa de licitații Sotheby din Londra, o copie a muralului celebru - "Balloon Girl", semnat de Banksy, a fost scoasă la licitație. Un adevărat succes aș putea spune, mai ales că ciocănelul final a bătut la suma de 1.4 milioane de dolari.

Problema a venit imediat după, atunci când opera de artă a început să se autodistrugă, deoarece avea instalat un "distrugător de hârtie" în interiorul său, adică un device care scoate hârtia fâșii atunci când o introduci în interiorul său.

După cum bine a zis Alex Branczik, directorul Sotheby, toți cei prezenți au fost "Banksy-ed", urmând să se discute următorii pași de procedură pentru cumpărătorul surprins.

Adevărul este că întreaga acțiune este în sine o operă de artă, iar tabloul făcut fâșii cred că are și o mai mare însemnătate acum, deci - win-win, până la urmă, nu?

Branczik este de aceeași părere - "You could argue that the work is now more valuable. It’s certainly the first piece to be spontaneously shredded as an auction ends".

Banksy a postat momentul și pe contul său de Instagram, iar la câteva zile după și-a lămurit fanii și despre cum a reușit să facă toată treaba asta.

Practic, artistul-anonim a pus acel "shredder" cu ani în urmă, în rama tabloului, tocmai în ideea că, în cele din urmă, va ajunge în mâinile unei case de licitații.

În încheierea postării el a notat cuvintele lui Picasso: "The urge to destroy is also a creative urge".

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile