Ce se va întâmpla mai exact atunci când Regina Angliei va muri

Ana Tepșanu

Nonprincess
Share
52
Tweet
Regina

Un lucru știm cu toții - Regina Elisabeta a II-a (Elizabeth the Second, by the Grace of God Queen of this Realm and of Her other Realms and Territories, Head of the Commonwealth, Defender of the Faith) nu va trăi mereu.

Ea a urcat pe tron în 1952 și de atunci a văzut și a făcut foarte multe lucruri, după cum v-am mai povestit și în materialul - "De ce Regina Angliei e mega cool la 91 de ani - lucruri pe care probabil nu le știai despre ea".

Regina

La un moment dat, Regina n-o să mai fie printre noi și, așa cum probabil te așteptai, lucrurile se vor schimba complet, iar țara va fi, pentru un timp, destabilizată. Uite despre ce va fi vorba:

Pentru cel puțin 12 zile după eveniment, Marea Britanie se va opri puțin în loc și va pierde foarte mulți bani din cauza haosului care se va crea. Bursele și băncile se vor închide, iar atât înmormântarea, cât și încoronarea de după vor deveni zile naționale.

Moartea Reginei va fi un eveniment așa cum Marea Britanie nu a mai văzut de la finalul celui de-al Doilea Război Mondial. BBC-ul își va anula toate show-urile de comedie și vor exista și o serie de schimbări culturale importante.

Regina

Spre exemplu, Prințul Charles își va schimba numele, iar versurile imnului național vor fi schimbate, de asemenea.

Primele ore

Totul depinde de modul în care se întâmplă lucrurile. Dacă lumea se va aștepta la asta (să zicem dacă e cazul unei boli), toate detaliile vor fi plănuite din timp, cât și modul în care va fi dată vestea către populație. Toate aceste lucruri sunt aranjate la Buckingham Palace.

Regina

Dacă este un eveniment brusc, neașteptat sau chiar în public, așa cum a fost cu moartea Prințesei Diana în 1997, veștile vor circula rapid, într-un mod neprogramat. În orice caz, mai toți angajații de la Palat și instituțiile adiacente vor fi trimiși acasă (dacă se întâmplă noaptea, vestea va fi dată la 8 dimineața).

Regina

Curtea Regală are o linie telefonică pentru a transmite știri și instrucțiuni pentru angajați în situații de genul ăsta. Multe dintre aceste detalii au fost oferite celor de la Business Insider de către foști angajați de la Palat.

Vestea (în cazul în care este așteptată) va fi difuzată prima oară la principalele canale de știri - canalele BBC își vor opri programele pentru veste. La BBC, prezentatorii fac repetiții pentru a transmite informația, pentru a nu fi luați prin surprindere.

Regina

Spre exemplu, Peter Sisson, prezentatorul BBC care a anunțat moartea Reginei Mamă în 2002, a fost aspru criticat pentru că avea cravată roșie, așa că cei de la BBC au pregătite costume și cravate negre pentru astfel de vești.

Ultimul monarh a murit în urmă cu 60 de ani, iar societatea s-a schimbat mult în anii care au trecut, așa că multe dintre proceduri și cum va fi abordată vestea și pe plan internațional sunt încă neștiute. Un lucru e clar - va fi cea mai virală știre de pe Glob.

Un consiliu special se va aduna la Palatul St. James pentru a declara succesorul la tron - Prințul Charles. Ok, asta dacă nu există posibilitatea ca Charles să-l numească pe William la tron, deși e puțin probabil. În schimb, William va lua rolul lui Charles și va deveni Prințul de Wales.

În cadrul consiliului, noul Monarh va jura loialitate Parlamentului și Bisericii Anglicane - el va deveni și guvernatorul suprem al bisericii. Charles nu va deveni automat "King Charles", el având dreptul să-și schimbe numele - pornind de la numele său complet Charles Philip Arthur George, el poate fi numit "King Philip", "King Arthur" sau "King George".

Regina

Sicriul Reginei va fi pregătit la Westminster Hall pentru a putea fi văzut de public (doar o oră pe zi) și pentru ca oamenii să poată veni să-și ia adio. În toată această perioadă va fi un haos general și multă isterie, deoarece oamenii se vor lovi, la propriu, pentru a putea ajunge în față.

Când Prințesa Diana a murit au fost lăsate în față la Buckingham Palace peste 1 milion de flori. Având în vedere că Regina e Regina și mulți au trăit toată viața cu ea, lucrurile vor fi și mai intense.

Buckingham Palace 1997

Corpul Reginei va fi lăsat la Westminster Hall până în ziua înmormântării - cei de la Daily Mail cred că asta va avea loc la 12 zile după deces, iar ziua respectivă va fi declarată zi națională. Ea va fi transportată apoi la Westminster Abbey, unde vor avea loc focuri de armă și va fi ținută înmormântarea oficială.

Vor veni extrem de mulți oameni și cei mai importanți lideri de stat din lume - să nu uităm că Regina este cel mai longeviv monarh din lume și că a fost pe tron mai bine de 65 de ani.

Dacă Regina nu a hotărât încă unde să fie înmormântată, ea va fi depusă ori la Sandringham ori la Balmoral în Scoția. Există și varianta să fie depusă la St. George's Chapel din Windsor, locul unde este înmormântat Regele George al VI-lea, tatăl ei.

La un an după înmormântare va fi ținută slujba de încoronare a noului monarh, deși Charles va devei oficial rege, cu drepturi depline, imediat după moartea Reginei. Slujba va avea loc la Westminster Abbey și va fi ținută de Arhiepiscopul de Canterbury.

Regina

Alte schimbări

Vor fi printați alți bani, cu fața lui Charles - va fi un proces care se va stabili în ani, nu peste noapte. Imnul nu va mai fi "God Save The Queen", ci "God Save The King".

Poliția va avea alte însemne pe insigna de pe caschete (momentan au inițialele Reginei și numărul regal), iar asta se va întâmpla și cu alte insigne militare. În lista de schimbări intră și pașapoartele și ștampilele - toate vor fi trecute din "numele Reginei" în "numele Regelui".

Evident, și Commonwealth-ul ar putea să se schimbe - Organizația de 53 de țări include 16 țări unde Regina este Șef de Stat, printre care și Australia, Canada, Jamaica, Noua Zeelandă și Barbados.

Este o funcție mai mult simbolică de pe vremea Imperiului Britanic, iar multe dintre aceste țări au făcut parte din Imperiu împotriva dorinței lor și majoritatea și-au declarat independența cu mulți ani în urmă. Odată ce Regina nu va mai fi, multe ar putea dori să-și încheie această uniune.

Charles

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile