C.E.V.A, proiectul care-și propune activarea tinerilor din Târgu Neamț

Ana Tepșanu

Nonprincess
Share
79
Tweet
Foto ilustrativ

Când te gândești la orașe cu potențial din România, automat gândul îți fuge spre București, Iași, Cluj, Timișoara, Sibiu, Brașov.

Dar cu celelalte orașe din provincie cum rămâne? Cred că sintagma preferată a celor din orașele mici este - "ăsta-i un oraș mort, n-ai ce face aici". OARE?

România nu este formată doar din orașele mari, iar potențial există, așa că au început să apară proiecte mișto care să pună în valoare orașele mici.

Foto ilustrativ

C.E.V.A - Comunitate, Educație, Viitor, Artă

C.E.V.A este un proiect cultural care își propune activarea populației tinere din orașul Târgu Neamț, prin implicarea directă într-un proces de explorare a realităților locale și crearea unui produs cultural specific.

Simplu fie spus, C.E.V.A implică adolescenți din orașe mici din țară într-un proces de reflecție, reprezentare și mobilizare comunitară.

Înainte de a trece la acțiune, 20 de adolescenți aleși printr-un apel deschis vor forma o echipă care se va implica în toate fazele procesului de explorare și creație.

În timpul vacanței de primăvară, ei vor merge într-o tabără intensivă unde vor fi ghidați de către traineri cu experiență în mai multe domenii.

La final de proiect, ei vor realiza o piesă de teatru bazată pe rezultatele cercetării. Adăugăm la concept și o expoziție formată din materiale culese și dezvoltate pe parcursul acestui proiect.

Foto ilustrativ

Cum poți participa?

Toți elevii de liceu din Târgu Neamț și împrejurimi sunt invitați să trimită o formă de exprimare artistică (eseu, foto, video etc.) care să exprime atitudinea lor față de lumea care îi înconjoară, la adresa ceva@frilensar.ro

Deadline: 15 martie. Participarea este gratuită, toate costurile fiind acoperite de organizatori.

CEVA

"Încă de când eram în liceu, dar și mai apoi, cu fiecare întoarcere acasă, tot auzeam ideea cum că în Târgu Neamț nu se întâmplă nimic.

Cred că este o idee greșită, cred că dacă ajungi la această idee, vinovat ești și tu cel care o emiți pentru că nu faci ceva și pentru că nu încerci să schimbi această preconcepție.

Mereu am fost de părere că nevoia principală a comunității din Târgu Neamț este efectiv comunitatea.

Așa că ne-am propus să venim cu ce am învățat noi prin alte părți acolo unde ne-am născut, și să încercăm să activăm un grup de 20 de tineri care să vorbească deschis despre ei și comunitatea din care fac parte", a spus Daniel Chirilă, manager de proiect C.E.V.A.

Ce zici, îți surâde ideea?

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile